Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brannpilot styrtet i døden

Og utløste ny skogbrann i Australia. Det brenner 55 steder rundt Sydney.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et fly som deltok i arbeidet med å slokke en av de mange skogbrannene i Australia, styrtet torsdag og utløste enda en brann.

Flyet, som skulle dumpe vann over flammene som spiser seg nærmere Sydney, styrtet plutselig.

Den 43 år gamle flygeren ble kort tid etter funnet omkommet.

Flyet tok fyr da det traff bakken og utløste dermed enda en brann i Blue Mountains-området nær Sydney, der minst 55 skog- og krattbranner nå herjer.

Årsaken til brannfly-ulykken er ikke kjent.

Hetebølge og tørke Delstaten New South Wales har vært herjet av flere titalls store skogbranner den siste uka. Over 200 bolighus er brent ned, og flere tusen mennesker er evakuert.

I en forstad til Sydney ble en hel gate flammenes rov.

En mann døde av hjerteinfarkt mens han forsøkte å redde huset sitt, men ellers er det ikke meldt om flere døde.

 55 BRANNER:  Et brannhelikopter over det mest brannherjede området i Blue Mountains 80 kilometer vest for Sydney. Torsdag ettermiddag lokal tid var det registrert 55 ulike brannsteder der. Foto: Rick Stevens, Reuters/NTB Scanpix.
55 BRANNER: Et brannhelikopter over det mest brannherjede området i Blue Mountains 80 kilometer vest for Sydney. Torsdag ettermiddag lokal tid var det registrert 55 ulike brannsteder der. Foto: Rick Stevens, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer

Langvarig tørke, hetebølge og vind har gjort brannmannskapenes kamp for å få flammene under kontroll, vanskelig. Men meteorologer opplyser torsdag at et værskifte er på vei, noe som kan redusere risikoen for at nye branner oppstår. Men faren er langt fra over.

1200 kvadratkilometer - Det er vanskelig å si om det verste er over på nåværende tidspunkt, sier Natalie Sanders, talskvinne for brann- og redningstjenesten RFS, til Reuters.

- Temperaturene har sunket litt i dag og vinden har svekket seg noe. Men det er vanskelig å si hvor lenge brannene vil pågå, sier hun.

De mange brannene har i løpet av en uke svidd av et område på til sammen 1200 kvadratkilometer.

(NTB).

 RESTER:  En brannmann betrakter restene av et hus i tettstedet Faulconbridge i Blue Mountains torsdag ettermiddag lokal tid. Foto: Saeed Khan, AFP/NTB Scanpix.
RESTER: En brannmann betrakter restene av et hus i tettstedet Faulconbridge i Blue Mountains torsdag ettermiddag lokal tid. Foto: Saeed Khan, AFP/NTB Scanpix. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling