- Brannsiktet mistenkes for flere branner

Risikerer 21 års fengsel etter mordbrannparagrafen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Mannen som i dag er pågrepet i forbindelse med brannen i Urtegata 31, etterforskes også for flere branner.

Det bekrefter politiet på en pressekonferanse i dag.

- Den pågrepne er norsk statsborger, og etnisk norsk.  Han ble pågrepet i dag tidlig på bopel, og vi har bare så vidt startet etterforskningen rundt ham, sier politiadvokat Susie Bergstrand ved Oslo politidistrikt.

Hun vil ikke gå nærmere inn på hvor dette er, men mannen er bosatt i Oslo.

- Det er ikke tips som har ført politiet på sportet av denne mannen, men grundig etterforskning, sier hun.

Bergstrand ønsker ikke å kommentere om mannen selv var bosatt i bygården som brant, eller om han har annen tilknytning til bygget.

- Vi mener at brannen er påsatt. Han er siktet for mordbrann-paragrafen som har en minstestraff på fem år og en maksimumsstraff på 21 år. Saken er ikke oppklart, men er nå spisset rundt denne personen.  Vi etterforsker nå videre opp mot han, også opp mot andre branner, sier hun.

- Mistenker dere han for å ha startet flere branner?

- Ja, han er mistenkt for flere branner, bekrefter hun.

SEKS OMKOM:  En mann i 40-årene er pågrepet og siktet for mordbrann etter brannen i Urtegata 31 i desember. Seks personer mistet livet i brannen. Foto:  Cornelius Poppe /SCANPIX
SEKS OMKOM: En mann i 40-årene er pågrepet og siktet for mordbrann etter brannen i Urtegata 31 i desember. Seks personer mistet livet i brannen. Foto: Cornelius Poppe /SCANPIX Vis mer

Hun vil imidlertid ikke si hvilke branner det er snakk om.

Til sammen seks mennesker omkom som følge av brannen i Urtegata 13. desember i fjor. I tillegg ble 16 skadd. Brannen er den dødeligste i Norge siden andre verdenskrig.

Politiet har så vidt startet avhørene av mannen som vil framstilles for varetekt en av de nærmeste dagene.

En teknisk etterforskningsrapport har konkludert med at brannen skyldes «tilførsel av bar ild». Politiet har ikke tidligere villet konkludere med at brannen var påtent. Samtidig er det slått fast at brannårsaken ikke var elektriske feil eller mekaniske feil.

Olav Thon eier bygården. Han har gått ut og lovet en dusør på en million kroner til den eller de som kunne bidra til å oppklare saken, men han har ikke ønsket å kommentere pågripelsen overfor Dagbladet.no i dag.

Brannen i Urtegata

•Alarmen gikk klokken 03.44. Tre minutter senere var Oslo Brannvesen på stedet.

• Seks personer omkom i brannen natt til lørdag 13. desember. Femten personer ble lettere skadde, en kvinne er alvorlig skadet.

• Dette er den mest dødelige brannen i Oslo siden andre verdenskrig.

• Alle de omkomne døde mens de var på vei til nødutgangene i bygget. Brannen startet ved hovedinngangen og sperret denne.

• Alle som bodde i tredje etasje og oppover måtte ta seg ut ved å hoppe eller gå ned stiger.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer