Brannskadd afghansk jente framme i Bergen

-Alle kan redde noen, sier Støre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den brannskadde afghanske tiåringen Naoroz Gulandeer ankom Bergen like over midnatt natt til lørdag.

Charterflyet til utenriksminister Jonas Gahr Støre med Naoroz og hennes far om bord landet på Flesland flyplass, og kort etter ble hun overført til en sykebil for å kjøres til Haukeland universitetssykehus, melder Nettavisen.

Støre ble kjent med den lille jentas skjebne da han tidligere i uka besøkte de norske styrkene i Maimana i Nord-Afghanistan.

Under besøket i den norske leiren ble Støre tatt til side av den norske legen Terje Erlid, som fortalte den hjerteskjærende historien om tiåringen og familien hennes.

Erlid kom over Naoroz under et besøk på det lokale sykehuset i Maimana, der hun lå alvorlig forbrent etter at en av familiens oljelamper eksploderte.

Den fattige familien mistet alt de hadde i brannen som fulgte, og legene konkluderte med at Naoroz neppe ville overleve uten spesialisthjelp i utlandet.

- Ingen kan redde alle, men alle kan redde noen, sier Støre.

Avdelingsoverlege Einar Eriksen på Haukeland universitetssykehus sier tiåringen vil få samme behandling som andre brannskadde.

FÅR BEHANDLING: 10-år gamle brannskadde Naoroz Gulandeer fra Nord-Afghanistan ble i går tatt med ombord i charterflyet til utenriksminister Jonas GahrStøre for å fly fra Kabul til Bergen. Lille Naoroz legger nå ut på sin livs reise for å få behandling hos brannskadeekspertene ved Haukeland universitetssykehus i Bergen. Foto: SCANPIX
FÅR BEHANDLING: 10-år gamle brannskadde Naoroz Gulandeer fra Nord-Afghanistan ble i går tatt med ombord i charterflyet til utenriksminister Jonas GahrStøre for å fly fra Kabul til Bergen. Lille Naoroz legger nå ut på sin livs reise for å få behandling hos brannskadeekspertene ved Haukeland universitetssykehus i Bergen. Foto: SCANPIX Vis mer

Eriksen vet ikke sikkert hvor store skader den afghanske tiåringen har, men håper at god behandling i fire til seks uker ved brannskadeavdelingen på sykehuset vil være tilstrekkelig. Han sier at skadene kunne blitt livstruende om hun ikke hadde fått riktig behandling. 

(NTB)