USA

Brannskadd etter hunde-redning

Hoppet rett ut i varm kilde.

BRANNSKADET: Ladonna Slayton skulle redde hunden sin da det gikk galt. Foto: NTB
BRANNSKADET: Ladonna Slayton skulle redde hunden sin da det gikk galt. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Ladonna Slayton har pådratt seg omfattende brannskader etter et besøk i Yellowstone National Park i Wyoming. Det opplyser nasjonalparken selv.

20-åringen var på besøk i nasjonalparken sammen med hunden og faren sin, da det gikk galt.

Skulle redde hunden

De skal ha gått ut av bilen for å utforske området da hunden hoppet ut av bilen, og løp rett ut i Maidens Grave-elva, skriver parken i en pressemelding.

SKREMMENDE SYN: Passasjerene på flight ZF 556 fra Cuba til Moskva fikk et skremmende syn da de så ut vinduet på flyet. Video: KameraOne. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Det var da kvinnen hoppet ut i den varme kilden etter hunden, og pådro seg brannskadene. Hun ble dratt opp og reddet av faren.

Etter å ha blitt behandlet av ansatte ved nasjonalparken ble hun kjørt til senteret for brannskader i Idaho.

NASJONALPARK: Yellowstone National Park i Wyoming. Foto: NTB
NASJONALPARK: Yellowstone National Park i Wyoming. Foto: NTB Vis mer

90 prosent av kroppen brent

Slaytons søster Kamolla har startet en innsamlingsaksjon for å hjelpe søsteren til betale sykehusregningene, som hun skriver familien ikke har råd til å betale.

Hun skriver at Slaytons hender er totalt ødelagte og må opereres, noe resten av kroppen muligens også må. Hun er lagt i kunstig koma, og har allerede blitt operert en gang.

Ifølge søsteren har 20-åringen fått tredjegrads forbrenning på 90 prosent av kroppen. Faren ble brent, men bare på foten da han dro datteren opp av det glovarme vannet.

Advarer gjestene

Det er ukjent hvilke skader hunden pådro seg, skriver CNN.

Det er andre gang i år at en person får brannskader i Yellowstone National Park, skriver kanalen. En 19 år gammel ansatt fikk andre- og tredje gradsforbrenning på jobb i mai i år, skriver parken selv.

Nasjonalparken, som har 62 prosent av alle varme kilder i verden, advarer gjestene mot å bevege seg utenfor veier og oppmerkede stier, da nasjonalparken har flere varme kilder som holder over 90 grader celsius.

- Alle personer må vise ekstrem forsiktighet rundt varme kilder, skriver parken i pressemeldingen.

Flere personer har de siste åra pådratt seg brannskader etter å ha vært uoppmerksomme og falt ut i varme kilder i nasjonalparken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer