Brannskadd ferje til Danmark

Natt til mandag seiler «Princess of Scandinavia» til Danmark for å bli reparert der etter brannen i skipet natt til lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skipet er blitt sikkerhetsklarert og har fått midlertidig seiletillatelse fra Den danske Søfartsstyrelsen, melder DFDS Seaways i en pressemelding. Dermed kan skipet forlate Kristiansand klokka 4 natt til mandag og sette kursen mot Danmark.

Hovedmaskin 4 er allerede reparert, og skipet kan derfor gå med normal fart til havn i Danmark.

Det var søndag kveld ikke besluttet hvilket verft DFDS Seaways vil bruke for å utbedre skadene på el-anlegget i maskinrommet på skipet, men verft både i Frederica og Frederikshavn er aktuelle, ifølge pressemeldingen. Den midlertidige seiletillatelsen gjelder for tre dager, og skipet får ikke ha passasjerer på overfarten.

Tidligere søndag ble det kjent at rederiet innstiller alle ruter mellom Kristiansand og Göteborg og mellom Kristiansand og Newcastle i en uke etter brannen om bord i «Princess of Scandinavia».

Ingen ble skadd da det natt til lørdag brøt ut brann i skipet som da var på vei fra Newcastle til Kristiansand med nærmere 900 mennesker om bord.

(NTB)