Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brannskadde Safyre (8) fikk julekort fra Obama og ny 3D-printet arm

Og så mange gaver at de nå gis videre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det begynte med en Facebook-oppdatering, der en venn av familien til Safyre Terry (8) fra Schenectady i New York
skrev at hun hadde et ønske for jula: Å få julekort fra ulike steder i verden, til å fylle opp et tre man kan henge slike kort på.

Åtteåringen mistet foreldrene og sine tre søsken i en brann for to år siden. Hun overlevde, men ble sterkt brannskadet, og har senere vært gjennom 50 operasjoner.

Safyre had a surprise visit today. From students from UAlbany that have been working on a hand for her for months. You...

Posted by Safyre Schenectady's Super Survivor on 22. desember 2015

Historien om jenta har åpenbart berørt mange. Hun har nå nemlig fått så mange julegaver tilsendt fra kjente og ukjente, at støttegruppa hennes har begynt å sende dem videre, blant annet til et støttetiltak for hjemløse og barn som behandles på samme sykehus som Safyre, melder nyhetsbyrået AP.

Det amerikanske presidentparet er blant dem som har sendt julekort til henne.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

- Du virker som en tøff jente, og du har inspirert så mange verden over, inkludert Barack og meg. Det er ingen grenser for hva du kan få til. Sett deg store mål, og husk at vi har tro på deg, skriver Michelle Obama i brevet.

Blant gavene som har kommet inn er en 3D-printet arm, laget av en gruppe studenter ved universitetet i Albany. Safyre måtte amputere den ene armen, og støttegruppa hennes har lagt ut en video av at hun bruker den mekaniske armen til å gripe en kopp.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media