- Brannskadene hennes er ufattelige

Mens politiet på Zanzibar etterforsker syreangrepet mot to britiske tenåringer, fortviler familiene deres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De to britiske 18-åringene som ble utsatt for et syreangrep i ferieparadiset Zanzibar, kom i dag hjem igjen til Storbritannia.

Katie Gee og Kirstie Trup jobbet frivillig som lærere på en barneskole på øya, og var inne i sin siste uke av oppholdet da det fikk en dramatisk slutt.

De to kvinnene skal ha gått rolig og fredelig til en restaurant i byen Stone Town da to menn på moped kom kjørende opp på siden av dem og kastet syre over ansikt, bryst, rygg og bein.

- Ufattelig Totalt sju menn, inkludert en turistguide, er blitt arrestert etter angrepet, men fem av de sju er nå løslatt, skriver Daily Mail.

- Vi trenger mer tid til etterforskning, og flere av etterforskerne våre ut på gata, sier den regionale politimesteren Mkadam Khamis, ifølge den britiske avisa.

Katies far, Jeremy Gee, møtte pressen utenfor familiens hjem i Hampstead Garden, en forstad nordvest i London, før familien traff datteren i dag.

- Vi er helt sønderknust. Bildene jeg har sett er helt grusomme. Brannskadene hennes er ufattelige, sa han til det frammøtte pressekorpset, ifølge avisa The Independent.

Fraktet til sykehus Jeremy Gee fortalte videre at de to 18-åringene ville bli fraktet direkte til sykehus etter at de hadde landet.

- Jeg er så glad for at hun er hjemme igjen, sa Katies mor, Nicky Gee, til britisk presse utenfor flyplassen tidligere i dag.

- Vi snakket med henne i dag tidlig, og hun sa at hun hadde det bra. Nå vil jeg bare inn der og se henne. Dette har vært fryktelig for familiene, sa Nicky, som kjempet for å holde tårene tilbake da dattera og venninna kom ut av en ambulanse med tepper over seg.

- Klarte ikke snakke Kirstie Trups far Marc har fortalt at en forbipassernede hjalp jentene etter at de ble angrepet, og at han like etter ble kontaktet.

- Han prøvde å få dem til å snakke med meg på telefonen, men jeg klarte ikke å få noe ut av dem. Jeg klarte ikke å snakke med dem. Det var forferdelig, helt sjokkerende, sier han.

- Kirstie var helt utrøstelig. Begge to var veldig sjokkerte og redde.

Presidenten: - Skammelig Dette er det første angrepet mot turister på Zanzibar, men den siste tida har det vært flere voldelige hendelser på øya mellom personer med ulik religiøs bakgrunn, skriver The Guardian.

Ferieparadiset er en del av Tanzania, og landets president besøkte de to tenåringene på sykehuset i Dar es Salaam før de ble fraktet hjem igjen.

- Dette er et skammelig angrep, som vanærer vårt lands rykte. Jeg har bedt sikkerhetsagenter om å intensivere etterforskningen og arrestere gjerningsmennene, sier han.

- Bør fordømmes Politiet på Zanzibar har utlovet en dusør på rundt 40 000 kroner for informasjon som kan lede dem til gjerningsmennene, ifølge BBC. Samtidig fortviler Tanzanias turistminister, Said Ali Mbarouk:

FERIEPARADIS: Zanzibar er et kjært feriemål med både strandliv og kultur. Dette bildet viser gatene i Stone Town i Zanzibar, der angrepet på jentene skjedde. Byen er på Unescos liste over verneverdige steder. Foto: AFP PHOTO/Issa Yusuf.
FERIEPARADIS: Zanzibar er et kjært feriemål med både strandliv og kultur. Dette bildet viser gatene i Stone Town i Zanzibar, der angrepet på jentene skjedde. Byen er på Unescos liste over verneverdige steder. Foto: AFP PHOTO/Issa Yusuf. Vis mer

- Turisme er den sterkeste stolpen i vår økonomi, og med slike handlinger dreper vi økonomien vår og levebrådet vårt. Så dette er ikke en hederlig handling, denne handlingen bør fordømmes av alle innbyggerne på Zanzibar, sier han.

Ifølge Katies far, skal begge jentene ha vært «respektfullt kledd» da de ble angrepet, og gjerningsmennenes motiv er foreløpig ukjent.

- Mennene kastet syren mot dem og rømte avgårde. Kvinnene klarte å få førstehjelp veldig raskt, og ble fraktet til sykehuset. Legene sier at skadene ikke er så alvorlige, sier politimester Mkadam Khamis.

- Heldige Han hevder videre at de to 18-åringene trolig ikke kommer til å få noen arr.

- De var veldig heldige sånn sett.

Marc Trup sier følgende om datteras tilstand:

- Hun kan fortsatt se, og hun overlevde. Uansett hvordan det går, vil vi takle det.

STORE SKADER: Bilder utlevert av jentenes familier viser de kraftige brannskadene en av 18-åringenene fikk etter syreangrepet. Foto: AP Photo / Family Handout
STORE SKADER: Bilder utlevert av jentenes familier viser de kraftige brannskadene en av 18-åringenene fikk etter syreangrepet. Foto: AP Photo / Family Handout Vis mer