Brannslokking i KrF

Uroligheter og anklager for lojalitetskontroll er en misforståelse, sier fylkesleder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Partiledelsen i KrF blir anklaget for å kontrollere medlemmenes lojalitet. - Det er en misforståelse, men også et uttrykk for at folk er veldig mistenksomme og har for liten tillit til hverandre, sier fylkesleder Gerd Hetland Kristiansen i Troms KrF.

Hun var selv på et møte sammen med KrF-medlemmer i Nord-Troms onsdag for å drive brannslokkingsarbeid. Initiativtaker til møtet var Skjervøy-ordfører Roy Waage, som har kommet med sterk kritikk mot partiledelsen. Waage har takket nei til å innlede på KrFs regionkonferanse i Nord-Norge i helga, og flere partimedlemmer fra Nord-Troms har sagt at de vil holde seg hjemme.

- Jeg oppfordret folk til å komme, og ser ikke bort fra at mange vil reise i siste liten, sier Hetland Kristiansen.

Satse på KrF

Årsaken til uroen er en formulering i innkallingen til konferansen der lokallagene får vite at partiet sentralt støtter en person fra hvert lokallag med 500 kroner. Denne personen må være en som ønsker å satse på KrF og som Krf vil satse på i framtida. Formuleringen er blitt oppfattet som et forsøk på politisk kontroll fra partiledelsens side, ikke minst på bakgrunn av uroen i Troms der flere vurderer å gå over til Kystpartiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer