STENGTE: Hasle skole evakuerte - slik alle skolene i Oslo gjorde - i går, grunnet påstått risiko ved brannslukkingsapparater. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet .
STENGTE: Hasle skole evakuerte - slik alle skolene i Oslo gjorde - i går, grunnet påstått risiko ved brannslukkingsapparater. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet .Vis mer

Brannslukkingsapparater ved Oslo-skolene var ikke farlige likevel

Hevder evakuering likevel var nødvendig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var aldri noen fare for elevene som torsdag ble evakuert ved Oslo-skolene. Ingen av de over 500 brannslukkingsapparatene ved skolene var av typen med feil.

Dermed var det aldri noen risiko for elevene ved de evakuerte skolene, melder NRK. Likevel forsvarer Undervisningsbygg stengingen av samtlige Oslo-skoler.

- Vi mener bestemt at med de alvorlige konsekvensene disse farlige apparatene kunne ha, selv med en lav risiko, så var det å tømme skolene i går en riktig beslutning, sier kommunikasjonsdirektør Marit Thorsen i Undervisningsbygg.

Undervisningsbygg hadde en liste over hvor apparatene var plassert rundt omkring på Oslos 177 skoler, og de måtte ut og sjekke hvert enkelt apparat og finne serienummeret på ventilen. Bare på den måten kunne de finne ut om apparatene var farlige eller ikke.

Undervisningsbygg opplyser at de kun fulgte den instruksjonen de fikk fra leverandøren.

- Det leverandøren ga beskjed om var at alle apparatene måtte sjekkes.

(NTB)