Brannstifter (20) siktet i Steigen

Tente på en leilighet i Steigen i Nordland natt til tirsdag i forrige uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 20 år gammel mann har i avhør innrømmet at det var han som tente på en leilighet i Steigen i Nordland natt til tirsdag i forrige uke.

20-åringen var på fest i en leilighet i en tomannsbolig i Bogen i Steigen, nord for Bodø. Etter at festen var slutt, sov tre personer i boligen. De våknet av at det brant to steder i leiligheten og fikk slukket flammene med brannslukningsapparat før de tilkalte politiet.

20-åringen var en av flere personer som ble kalt inn til avhør med status som vitne i saken. I et nytt avhør tirsdag innrømmet han overfor politiet at det var han som tente på leiligheten.

- Han er siktet for skadeverk, og risikerer ett års fengsel. Brannteknisk sakkyndige vil undersøke leiligheten videre for å vurdere om det var fare for tap av menneskeliv. Om det viser seg, risikerer han en utvidet siktelse etter mordbrannparagrafen, opplyser politiadvokat Margrete Torseter i Salten politidistrikt til NTB.

Det er fortsatt uklart hva motivet for ildspåsettelsen var. 20-åringen ble løslatt etter avhøret, ettersom politiet mener det ikke er fare for gjentakelse.

- Brannen kunne fått alvorlige følger, og politiet er derfor tilfredse med å ha funnet gjerningsmannen. Vi anser saken som oppklart, sier Torseter.

(NTB)