Brannstifter løs i Volda

Politiet etterlyser vitner fra i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du sett noe mistenkelig i Volda sentrum i tida før 04.17? Ta kontakt med Sunnmøre politidistrikt på telefonnummer 02800.(Dagbladet.no): Sunnmørs-politiet føler seg rimelig sikre på at en brannstifter er løs i Volda, etter at det i natt brant på tre nærliggende steder samtidig.

– Klokka 04.17 kom det inn melding om at det brant på to forskjellige steder utenfor byggvarebutikken og trelastlageret Coop Byggmix i Volda sentrum. Kort tid etterpå fikk vi inn melding om enda en brann, i en søppelcontainer utenfor et annet firma ikke langt unna, opplyser operasjonsleder Magne Tjønnøy i Sunnmøre politidistrikt til Dagbladet.no.

Tjønnøy mener de tre samtidige brannene innenfor en liten radius neppe er noen tilfeldighet.

– Vi ble tidlig mistenksomme og leter nå etter en ildspåsetter. Vi etterlyser derfor vitner som kan ha sett noe av betydning i Volda sentrum i tida før brannen, sier operasjonslederen, som opplyser at brannene nå er under kontroll.

– Det ligger ikke bolighus i umiddelbar nærhet av brannene, så ingen ble evakuert, sier operasjonsleder Magne Tjønnøy til Dagbladet.no.

I FULL FYR: Det brant heftig på Coop Byggmix i Volda i natt. Nå jakter politiet på en brannstifter. Foto: KJELL ARNE STEINSVIK
I FULL FYR: Det brant heftig på Coop Byggmix i Volda i natt. Nå jakter politiet på en brannstifter. Foto: KJELL ARNE STEINSVIK Vis mer