SKOLEBRANN: Nesten daglig er det tilløp til brann i norske skoler og barnehager. Bildet er tatt
da Vandaskog skole i Sveio i Hordaland brant ned i fjor. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
SKOLEBRANN: Nesten daglig er det tilløp til brann i norske skoler og barnehager. Bildet er tatt da Vandaskog skole i Sveio i Hordaland brant ned i fjor. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpixVis mer

Branntilløp i norske skoler og barnehager så å si daglig

- Det er bare tilfeldigheter som gjør at det ikke er flere storbranner på norske skoler og barnehager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nesten hver dag er det en brann eller ett branntilløp i norske skoler eller barnehager, viser en oversikt fra Direktoratet for sikkerhet og beredskap.

- Det er bare tilfeldigheter som gjør at det ikke er flere storbranner på norske skoler og barnehager, sier direktør Dagfinn Kalheim i Norsk brannvernforening til P4.

Tallene fra Direktoratet for sikkerhet og beredskap viser at det var 64 skole- og barnehagebranner i fjor, og hver tiende brann var påsatt. De nesten daglige brannene og branntilløpene blir ikke meldt inn fordi de ikke gjør så stor skade.

- Veldig mange av disse startet utvendig, og de er som regel påsatt, sier Kalheim.

Han tror ikke nødvendigvis at tanken er å brenne ned skolen eller barnehagen, men at det er mye guttestreker ute og går.

- De ser ikke konsekvensen av det de gjør, og det er bare tilfeldigheter som gjør at det ikke blir en storbrann av det, sier Kalheim.

(NTB)