Branntilløp på danskebåten

Passasjerer evakuert opp på dekk på «Peter Wessel». - Livbåtene er bemannet, forteller passasjer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no.): Passasjerene på danskebåten «Peter Wessel» er evakuert fra lugarene etter røykutvikling i maskinrommet, melder Laagendalsposten.

- Det er røykutvikling i maskinen grunnet elektriske problemer, sier vakthavende redningsleder Eirik Walle ved Hovedredningssentralen til Dagbladet.no.

Det er gjort klart for evakuering av de 346 passasjerene om bord, men det er godt vær og kapteinen mener en eventuell evakuering ikke vil by på problemer dersom det skulle bli nødvendig.

- Båten beveger seg sakte mot Hirtshals. Det er et dansk marinefartøy i nærheten, men kapteinen har ikke bedt om assistanse, utover noen ekstra slokkemidler i form av CO2, siden det dreier seg om det elektriske anlegget, sier Walle.

Fartøyet ligger nå i dansk farvann.

- Akkurat nå er alle sammen ute på dekk, etter at vi fikk beskjed om at vi må telles. Vi har fått beskjed fra besetningen om at situasjonen er relativt under kontroll, men livbåtene er bemannet i tilfelle, sier passasjer Ingjerd Espegren til Dagbladet.no klokka 08.40.

Passasjerferja var ifølge henne rundt en time unna Hirtshals da det ble slått alarm om røykutviklingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer