Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brannvesen erkjenner tap: Anker ikke dommen mot brannmester Frode (48)

- Ønsker å avslutte saken og gjenskape et godt arbeidsmiljø.

ANKER IKKE: Styreleder Sven-Inge Sunde og tidligere brannsjef Nils-Erik Haagenrud, her avbildet under rettssaken i januar. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
ANKER IKKE: Styreleder Sven-Inge Sunde og tidligere brannsjef Nils-Erik Haagenrud, her avbildet under rettssaken i januar. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Midt-Hedmark brann- og redningsvesen (MHBR) har bestemt seg for ikke å anke dommen fra Sør-Østerdal tingrett, der en brannmester hadde saksøkt dem for ulovlig oppsigelse etter varsling.

Det meddeler styreleder Sven-Inge Sunde overfor Dagbladet mandag. Han viser til en pressemelding han har sendt ut:

«Bakgrunnen for dette er en helhetsvurdering av hva som tjener MHBR som organisasjon best på kort og lang sikt», skriver han på vegne av bedriften.

- Uheldig og krevende

Sør-Østerdal tingrett konkluderte i slutten av februar med at brannmester og hovedtillitsvalgt Frode Negård (48) hadde blitt sagt opp som følge av gjentatte varsler mot ledelsen - ved brannsjef Nils-Erik Haagenrud - og bedriftens sikkerhet.

Sunde skriver at styret har kommet fram til at rettssaken, og konflikten i forkant, har påvirket bedriften negativt, da særlig med tanke på arbeidsmiljøet ved Elverum brannstasjon.

«Dette er uheldig og er en krevende situasjon for ansatte og ledere. En eventuell anke vil medføre en forlengelse av denne situasjonen i enda mange måneder. Ansatte og ledere i MHBR uttrykker overfor styret at de ønsker å avslutte saken og jobbe i fellesskap for å gjenskape et godt arbeidsmiljø. Det uttrykkes en felles overbevisning om at dette er de i stand til å gjøre.»

Les alle Dagblad-sakene om konflikten i brannvesenet i Midt-Hedmark her.

I RETTEN: Brannsjef Nils-Erik Haagenrud på tilhørerbenken før han selv forklarte seg om konflikten innad i bedriften han ledet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
I RETTEN: Brannsjef Nils-Erik Haagenrud på tilhørerbenken før han selv forklarte seg om konflikten innad i bedriften han ledet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Vil ikke kommentere

Dagbladet har gjentatte ganger forsøkt å få en kommentar, både før og etter dommen ble gjort kjent den 28. februar, fra tdiligere brannsjef Nils-Erik Haagenrud. Han har ikke besvart henvendelsene.

Kanwal Suleman representerte MHBR i retten, men ønsket ikke å kommentere hverken saken eller dommen. Hun har nå sluttet i firmaet, og begynte 1. februar som advokat i Mediebedriftene.

Brannsjef Haagenrud er ny sjef i Rogaland brann- og redningsvesen.

En lettet og glad Negård hadde nettopp lest gjennom dommen, da Dagbladet snakket med ham i slutten av februar.

- Dette er så bra. Jeg er sjeleglad for at jeg har hatt rett. Jeg er så glad jeg skal tilbake i jobben jeg hadde, det er det jeg liker best å gjøre. Jeg fikk et sug i magen da jeg fikk dommen nå, sa han den gang.

En million

MHBRs styreleder skriver i pressemeldingen at selskapet har solid nok økonomi til ikke å rammes i større grad av å måtte betale Frode Negård erstatning på i overkant av en million kroner.

Negård ble tilkjent 138 972 kroner i erstatning, pluss forsinkelsesrenter, i tillegg til 60 000 kroner i oppreisning. MHBR ble også dømt til å betale 810 000 kroner i saksomkostninger.

Om dommen, skriver Sunde følgende:

«MHBR taper saken fordi retten mener det ikke forelå en avtale om omplassering av Frode Negård til annen stilling fordi det var uavklarte lønnsbetingelser. MHBR gjøres ansvarlig for denne situasjonen. Om Frode Negårds adferd som grunnlag for MHBR sitt valg om omplassering og juridiske forhold knyttet til varsling og gjengjeldelse av varsling konkluderer retten nyansert. MHBR dømmes som følge av dette til et lavt erstatningsbeløp samlet sett.»

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!