Brannvesenet: - Brødskive er suveren nattmat når du er trøtt, full og sulten

Bedugget mann i Re sovnet med pizza i ovnen.

PIZZA TIL NATTMAT:  En mann i Re kommune i Vestfold sovnet i natt fra nattmaten sin. Dette, og en røykfull bolig, ble resultatet. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen
PIZZA TIL NATTMAT: En mann i Re kommune i Vestfold sovnet i natt fra nattmaten sin. Dette, og en røykfull bolig, ble resultatet. Foto: Vestfold Interkommunale BrannvesenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Halv to i natt kom en mann tumlende ut gjennom røyken i en seksmannsbolig i Re kommune i Vestfold.

Etter å ha puttet en pizza i ovnen, sluknet han, og hørte verken brannalarm eller bikkjebjeff.

Men det gjorde brannvesenet.

- Dette er en klassiker Brann- og redningsetaten i Oslo kommune rykket i fjor ut på 231 tørrkokinger og komfyrbrander. I Vestfold har de hatt 16, inkludert nattens matlagingsforsøk.

- Da brannvesenet kom fram i natt, kjente de røyklukt på utsiden av bygget. De banket på dører og vinduer. De så at det var liv på innsiden, men det var en bikkje som begynte å gneldre. Men vi slapp å ta oss inn og ødelegge døra, sier rådgiver Arnt E. Folvik i Vestfold Interkommunale Brannvesen.

For karen kom etter hvert gående gjennom røyken, lettere fortumlet. Og muligens litt full.

- Det var nok en grunn til at han hadde sloknet, han var ikke bare trøtt... Og dette er jo en klassiker, dessverre, sier Folvik.

Kan være livsfarlig Men det gikk altså bra. Boligen var røykfylt og pizzaen svart, men mannen klarte seg fint.

- Dette er farlig. Men det er større sjanse for brann hvis du glemmer noe på komfyren enn inne i stekeovnen. Men det er jo røyken som tar livet av folk ved brann, og all røyk er giftig. Så det er farlig så lenge det produserer nok røyk, sier Folvik til Dagbladet.

Mannen hadde røykvarsler, men våknet ikke av den.

- Det gjorde heller ikke naboene, hvis det var noen hjemme. Uten brannalarm er det en risiko for at liv går tapt, hvis du glemmer noe i ovnen. Brannvesenet ser alvorlig på det, mens publikum ofte tenker «er det så farlig da?». Og ja, det er det, sier Folvik.

Han påpeker at pizza er i ovnen er en særdeles dårlig idé etter en fuktig kveld ute.

- Brødskive er suveren nattmat når du er trøtt, full og sulten, med mindre du er heldig og bor i en større by hvor det er leveringsmuligheter natta lang, sier Folvik.