Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brannvesenet advarer etter vill båttur: - Galskap

Brannvesenet rykket ut da to personer ble slengt av en båt i høy fart, og fortsatte ferden uten fører.

ULYKKE: Her er et bilde av båten som, etter å ha slengt av førerne, endte mellom to brygger like ved Nøtterøy. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen
ULYKKE: Her er et bilde av båten som, etter å ha slengt av førerne, endte mellom to brygger like ved Nøtterøy. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag ettermiddag fikk et sjokkert vitne oppleve noe helt utenom det vanlige. I sundet mellom Husøy og Føynland, like ved Nøtterøy, ble to personer slengt av en båt i høy fart og havnet i sjøen.

Mannen som var vitne til dette, reagerte med å ringe brannvesenet klokka 15.47 i dag. Det førte til stor uttrykkning med båter fra både brannstasjonen i Nøtterøy og stasjonen i Tønsberg.

- Galskap

Vetsfold Interkommunale Brannvesen har omtalt hendelsen på sin egen Facebook-side under tittelen «Galskap fra to og fantastisk av vitne».

Der uttaler brannmester ved Nøtterøy brannstasjon, Trond Marin Abrahamsen, at etter en vill førerløs ferd, endte båten i mudderet mellom to brygger.

- Der sto den fast med motoren i gir, med vann sprutende fra propellen, da vi ankom stedet. Noen fikk tatt seg om bord og skrudd av tenningen, forklarer han.

Abrahamsen er lykkelig over at øyenvitnet reagerte så raskt da ulykken skjedde.

- Heldigvis har et vitne til hendelsen tatt sin egen båt og plukket opp de to knapt svømmedyktige mennene som havnet i sjøen. Det var fantastisk bra!

MIJØVENNLIG: Til våren kan du suse lyløst rundt på sjøen i denne miljøvennlige jetskien. Men passer du ikke tiden risikerer du å ikke komme deg hjem. Batteriet skal likevel ta deg frem i 100 km før det må lades igjen. Videoen ble opprinnelig publisert i 2014. Video: Quadrofoil Vis mer Vis mer

Kunne endt verre

Abrahamsen er glad for at alt ikke endte mye verre.

- Til alt hell endte dette godt, men det er galskap. Både å ikke bruke dødmannsknapp og ikke bruke redningsvest. Som nevnt var de to knapt svømmedyktige.

- I tillegg kunne det endt i en tragedie for andre med slik fart, som endte med førerløs båt, sier brannmester Trond Marin Abrahamsen.

Brannvesenet opplyser om at båten var en rundt 20 fots RIB med 150 hestekrefter.

Tønsberg Blad har vært i kontakt med politiet i forbindelse med ulykken. De opplyser om at det blir tatt utvidet blodprøve av båtføreren, og at det er mistanke om at båten er stjålet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media