FUNNET DØD: En død person ble funnet i en brennende bil ved Torpeskogen nær Dokka i Oppland natt til mandag. Den døde er ikke identifisert. Foto: Per Zhang Skjønberg/Oppland Arbeiderblad/NTB scanpix
FUNNET DØD: En død person ble funnet i en brennende bil ved Torpeskogen nær Dokka i Oppland natt til mandag. Den døde er ikke identifisert. Foto: Per Zhang Skjønberg/Oppland Arbeiderblad/NTB scanpixVis mer

Brannvesenet fant person i brennende bil - politiet koblet inn

Funnet død nær Dokka i Oppland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Morten Mandt var overbefal under nattas utrykning til en brennende bil ved Torpeskogen nær Dokka i Oppland natt til i dag. Den døde er ikke identifisert.

- Da vi kom fram, var bilen overtent. Da vi hadde fått slokket brannen, oppdaget vi at det satt en i førersetet. Vi slokket ferdig, og kjølte ned bilen, sier Mandt til Dagbladet. Mandt forteller at det var en Citroen kassebil, men kjenner ikke til hvem som eier den.

Han forteller at det var en gårdbruker som varslet om den brennende bilen omtrent klokka fire i natt.

- Meldingen ble ringt inn av en gårdbruker som kjørte rundballer, forteller Mandt.

- Var dere forberedt på at det var en person i bilen?

- Nei, ikke i det hele tatt, sier Mandt, som forteller at det brant ganske kraftig og var en del røyk slik at det først var vanskelig å se inn i bilen.

- Det var veldig overraskende, sier Mandt om at det var en person i bilen.

Han tror ikke brannen hadde pågått lenge, uten å kunne vite det sikkert.

- Når det oppstår en flammebrann, går det veldig fort, sier han.

Mandt forteller at selve slokkingen gikk fort, kanskje bare fem minutter, men at brannvesenets folk var på stedet til politiet kom.

- Vi vet foreløpig lite om hva som har hendt, så vi anser dødsfallet som mistenkelig, sa politiadvokat Trine Hanssen i Vestoppland politidistrikt til Dagbladet før i dag.

Hun fortalte at bilen ble funnet på en parkeringsplass, et åsted som nå undersøkes av kriminalteknikere.

- Vi obduserer nå den avdøde, og undersøker bakgrunnen personen som eier bilen, sa Hanssen til Dagbladet.

Politiet vet hvem som står som eier av bilen, men kan ikke utelukke at det er en annen person som er funnet død, skriver NTB.