Brannvesenet: Fare for at trelastlageret raser

Brann i Maxbo-lager på Kongsvinger

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kraftig brann i Maxbo på Kongsvinger har ført til at både jernbanen og riksvei 2 / E16 er stengt. Det skal ikke være noe personskade.

- Det er et trelastlager hos Maxbo på Norsenga som brenner. Vi har måtte sperre E16 samt toglinjene Solørbanen og Kongsvingerbanen mot Sverige, forteller operasjonsleder i Hedmark politidistrikt, Dyre Antonsen til Dagbladet.

Både Konsvingerbanen og riksvei 2 / E16 er nå åpnet for trafikk igjen. Solerbanen er fortsatt stengt.

- Lukk dører og vinduer Det har brent kraftig siden onsdag morgen, med voldsom røykutvikling og en del vind. Politiet valgte derfor å evakuere to hus med tre beboere.

- Røyken blåser gunstig i forbindelse beboelesen, men den skal ikke dreie ikke mye før vi får en utfordring, forteller Antonsen. 

Røyken blåser mot området Vennersberg / Langerudberget og politiet har bedt folk om å lukke dører og vinduer. 

- Fare for ras Politiet melder like før klokken 10.30 at brannvesenet har kontroll på brannen.

- Kontroll og kontroll. Du kan kalle det etterslukning, men den er ikke slukka ennå, forteller Arnfinn Strømstad, leder for beredskap i Glåmdal brannvesen til Dagbladet.

Bygget er en stålkonstruksjon fyllt med trevarer. Det har derfor utviklet seg en enorm varme og brannvesenet har derfor ikke kunnet gå inn og de vil fortsette slukningsarbeidet utenifra

- Vi har ikke villet gå inn fordi det kan rase når som helst. Det ikke noe vi kan redde inne her uansett, så det er ikke verdt å ofre liv for å gå inn, forteller Strømstad.

Bygget er så og si totalt utbrent og beredskapslederen tror slukningsarbeidet kommer til å ta i hvert fall ytterligere to til tre timer.

Høy varmeutvikling Tor Solbergseter er butikksjef på Fjellskjøpet som ligger rett i ved siden av. Han kan se brannen fra butikken sin og melder ogsåå om mye varme.

- Det er stor røykutvikling. Jeg ser ikke noen flammer, men det er ganske varmt borti der fordi det er ganske mye fine, tørre varer som brenner, forteller han til Dagbladet. 

Han forteller at lagerbygget er fyllt med både treverk og isopor, noe som gir mye røyk.

Dagbladet følger saken.

  Er du i nærheten? Send oss bilder eller video til 2400@db.no eller MMS til 2400.