Brannvesenet: Fare for at trelastlageret raser

Brann i Maxbo-lager på Kongsvinger

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En kraftig brann i Maxbo på Kongsvinger har ført til at både jernbanen og riksvei 2 / E16 er stengt. Det skal ikke være noe personskade.

- Det er et trelastlager hos Maxbo på Norsenga som brenner. Vi har måtte sperre E16 samt toglinjene Solørbanen og Kongsvingerbanen mot Sverige, forteller operasjonsleder i Hedmark politidistrikt, Dyre Antonsen til Dagbladet.

Både Konsvingerbanen og riksvei 2 / E16 er nå åpnet for trafikk igjen. Solerbanen er fortsatt stengt.

- Lukk dører og vinduer Det har brent kraftig siden onsdag morgen, med voldsom røykutvikling og en del vind. Politiet valgte derfor å evakuere to hus med tre beboere.

- Røyken blåser gunstig i forbindelse beboelesen, men den skal ikke dreie ikke mye før vi får en utfordring, forteller Antonsen. Røyken blåser mot området Vennersberg / Langerudberget og politiet har bedt folk om å lukke dører og vinduer. 

- Fare for ras Politiet melder like før klokken 10.30 at brannvesenet har kontroll på brannen.

- Kontroll og kontroll. Du kan kalle det etterslukning, men den er ikke slukka ennå, forteller Arnfinn Strømstad, leder for beredskap i Glåmdal brannvesen til Dagbladet.Bygget er en stålkonstruksjon fyllt med trevarer. Det har derfor utviklet seg en enorm varme og brannvesenet har derfor ikke kunnet gå inn og de vil fortsette slukningsarbeidet utenifra

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.