FORNØYDE: 120 av Oslo brannvesen var involvert i redningsarbeidet i regjeringskvartalet. De har nå vurdert egeninnsatsen, og er fornøyde. Dette bildet er fra 22. juli da redningstjenestene leter etter skadede og drepte etter bombeattentatet i Grubbegata. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
FORNØYDE: 120 av Oslo brannvesen var involvert i redningsarbeidet i regjeringskvartalet. De har nå vurdert egeninnsatsen, og er fornøyde. Dette bildet er fra 22. juli da redningstjenestene leter etter skadede og drepte etter bombeattentatet i Grubbegata. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Brannvesenet fornøyd med 22. juli-innsatsen

Brannvesenet i Oslo har evaluert sin egen innsats 22. juli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

120 av etatens ansatte var involvert i redningsarbeidet i regjeringskvartalet i Oslo og ved Utøya.

- På bakgrunn av de evalueringer og den gjennomgang vi har foretatt av innsatsen 22. juli, mener vi at vi har grunn til å være fornøyd med innsatsen vår. Men vi vil selvfølgelig være ydmyke når det gjelder de konklusjoner som 22. juli-kommisjonen etter hvert kommer fram til. Så langt er vi ikke innkalt av kommisjonen, sier informasjonsleder Ida Løfsgaard Kojedahl i Oslo brann- og redningsetat til Aftenposten.

Slo inn vinduer Mannskapene i etaten var samlet på dagligrommet på Hovedbrannstasjonen da lufttrykket fra bomben noen hundre meter unna slo inn en rekke vinduer og ødela flere av brannstasjonens kjøreporter. Det ble derfor vanskelig å få brannbilene ut.

- Ingen hos oss ble fysisk skadd av eksplosjonen, selv om vi fikk den rett inn gjennom vinduene. Alle vinduene mot Grubbegata ble knust eller ødelagt. de ødelagte kjøreportene forsinket innsatsen fra Hovedbrannstasjonen, men andre stasjoner ble umiddelbart varslet og rykket ut, sier Kojedahl.
Utfordringer Etaten evaluerer nå innsatsen for å se om det er ting som kan gjøres annerledes og bedre hvis en ny katastrofe skulle oppstå i Oslo.

Også Ringerike brann- og redningstjeneste har foretatt en gjennomgang av innsatsen på Utøya. Brannsjef Bjørn Småbråten i Ringerike sier at de hadde en del utfordringer med sambandet fordi mannskaper fra Oslo og Drammen hadde nødnett, mens hans etat ikke var tilkoblet. Han regner med å bli kontaktet av 22. juli-kommisjonen.

NTB