Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lyngbrann på Ottersøy i Nord-Trøndelag

Brannvesenet har ikke kontroll på lyngbrann i Nord-Trøndelag. Flere hus er truet 

Området som brenner skal være omtrent 1,5 kilometer langt.

LYNGBRANN: To brannhelikoptre og nærmere 70 personer arbeider med å slukke lyngbrannene på Ottersøy i Nord-Trøndelag. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lyngbrannen på Ottersøy i Nord-Trøndelag sprer seg. Ekstra mannskap settes inn i slukkingsarbeidet, og flere hus skal være truet av brannen.

Nødetatene rykket ut til en lyngbrann på Holandslia på Ottersøy i Nærøy kommune mandag formiddag. Politiet i Nord-Trøndelag melder på Twitter at brannen har spredt seg ytterligere og at flere mannskaper settes inn. Et helikopter sendes fra Værnes for å hjelpe med slukkingen. Det skal være stor fare for spredning til et hus i området, ifølge Adresseavisen.

Tidligere skrev politiet på Twitter at det var stor fare for at brannen spredte seg til hus, og at alle beboere er evakuerte.

Politiet meldte om brannen i 10-tida mandag.

I 13-tida meldes det at flere hus er truet av lyngbrannen. Brannmannskapet har ikke kontroll på brannen.

Nå er flere hus truet av brannen, ifølge Adresseavisen.

– Flere hus er truet av brannen, i alle fall to hus. Mannskapene jobber med å sette en sperrelinje slik at brannen ikke sprer seg til husene, sier operatør Lars Ole Øie ved 110-sentralen i Nord-Trøndelag.

Området som brenner skal være omtrent 1,5 kilometer langt, og ifølge Øie blåser det kraftig i området.

Politiet i Nord-Trøndelag melder på Twitter at brannen har spredt seg ytterligere og at flere mannskaper settes inn. Et helikopter ble sendt fra Værnes for å hjelpe med slukkingen.

Tidligere skrev politiet på Twitter at alle beboere er evakuerte.

Politiet meldte om brannen i 10-tiden mandag.

(NTB)