Ekstremværet i Australia:

Brannvesenet i Australia til publikum etter dette funnet: «Hold dere unna flomvannet»

Et tusentalls australiere har blitt bedt om å evakuere etter at ekstremværet «Debbie» har herjet med Australias østkyst.

SKYLT I LAND: Denne oksehaien ble skylt i land torsdag etter ekstremværet «Debbie» som nå herjer med Australias østkyst. Foto: Queensland brann- og redningsetat
SKYLT I LAND: Denne oksehaien ble skylt i land torsdag etter ekstremværet «Debbie» som nå herjer med Australias østkyst. Foto: Queensland brann- og redningsetat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Noen steder i Queensland og New South Wales har syklonen bragt med seg kraftig regn. I visse områder kom det hele 500 millimeter regn torsdag.

Det har skapt flom mange steder.

Andre steder, nærmere bestemt i Ayr på nordøst-kysten av Australia, bragte kraftig vindkast og flommen med seg en hai til land.

Torsdag morgen norsk tid la nemlig brannvesenet i Queensland ut en melding på Twitter med to bilder. Bildene er av en såkalt oksehai, og haien ligger midt på en landevei.

«Trodde du det var trygt å oppholde seg i vannet igjen? Tro om igjen! En oksehai skyldte i land i Ayr. Hold dere unna flomvannet», het det i meldingen fra brannvesenet.

Byen Ayr har for øvrig ingen kyst, og ligger om lag 10 kilometer fra nærmeste strand. Det renner imidlertid ei elv gjennom distriktet, men selv fra det nærmeste punktet fra bygrensene og til elva er det drøyt to kilometer.

Tusenvis evakuerer

Myndighetene i Australia har bedt flere tusen australiere om å evakuere fra sine hjem, ifølge The Guardian. Nødetatene har likevel måttet redde flere titalls mennesker fra flomvannet, skriver Sky News.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer