IKKE TRYGT: Brannvesenet i Oslo advarer mot å ferdes på isen. Foto: Oslo Brann- og redningsetat. Foto: Oslo Brannvesen
IKKE TRYGT: Brannvesenet i Oslo advarer mot å ferdes på isen. Foto: Oslo Brann- og redningsetat. Foto: Oslo BrannvesenVis mer

Brannvesenet i Oslo hoderystende til folk på isen

Men folk fortsetter å strømme ut på isen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo brann- og redningsetat fulgte nervøst med på alle som tok sjansen på å ferdes på isen mellom Havnelageret og Operaen.

- Akkurat nå ser jeg på tre personer som er i full marsj utover isen. Det er ganske masse folk, noen hopper og det er barn også, fortalte informasjonssjef Lars Magne Hovtun i Oslo brann- og redningsetat til NRK lørdag ettermiddag.

Hovtun fulgte da med på bildene fra et overvåkingskamera. Kollegene i brannvesenet hadde tidligere stått på stedet med en bil for å følge med på alle som våget seg ut på isen.

Deretter satte Oslo havn og brannvesenet i fellesskap opp skilt for å advare folk mot å gå på den utrygge isen. Det hjalp imidlertid lite. Både voksne og barn fant veien ut på isdekket like etter.

- Så snart vi dro fra Operaen strømmet folk (og barn) ut på isen igjen. Det er veldig farlig — sjøis er aldri sikker, forteller brannvesenet på Twitter.

- Etter vår mening er isen i fjorden aldri trygg. Det er mye strømminger og mye bevegelse fra båter, sier vaktkommandør Hans Kristian Steen i brann- og redningsetaten til NRK