Brannvesenet i Oslo hoderystende til folk på isen

Men folk fortsetter å strømme ut på isen.

IKKE TRYGT: Brannvesenet i Oslo advarer mot å ferdes på isen. Foto: Oslo Brann- og redningsetat. Foto: Oslo Brannvesen
IKKE TRYGT: Brannvesenet i Oslo advarer mot å ferdes på isen. Foto: Oslo Brann- og redningsetat. Foto: Oslo Brannvesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oslo brann- og redningsetat fulgte nervøst med på alle som tok sjansen på å ferdes på isen mellom Havnelageret og Operaen.

- Akkurat nå ser jeg på tre personer som er i full marsj utover isen. Det er ganske masse folk, noen hopper og det er barn også, fortalte informasjonssjef Lars Magne Hovtun i Oslo brann- og redningsetat til NRK lørdag ettermiddag.

Hovtun fulgte da med på bildene fra et overvåkingskamera. Kollegene i brannvesenet hadde tidligere stått på stedet med en bil for å følge med på alle som våget seg ut på isen.

Deretter satte Oslo havn og brannvesenet i fellesskap opp skilt for å advare folk mot å gå på den utrygge isen. Det hjalp imidlertid lite. Både voksne og barn fant veien ut på isdekket like etter.

- Så snart vi dro fra Operaen strømmet folk (og barn) ut på isen igjen. Det er veldig farlig — sjøis er aldri sikker, forteller brannvesenet på Twitter.

- Etter vår mening er isen i fjorden aldri trygg. Det er mye strømminger og mye bevegelse fra båter, sier vaktkommandør Hans Kristian Steen i brann- og redningsetaten til NRK

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer