Statens havarikommisjon:

Brannvesenet kritiseres etter dødsulykke

Tirsdag offentliggjorde Statens havarikommisjon sin rapport etter å ha gransket en dødsulykke i Sogn og Fjordane i fjor. I rapporten rettes det kritikk mot brannvesenet.

DØDSULYKKE: Statens havarikommisjon har gransket en ulykke hvor en 48 år gammel mann døde etter å ha kollidert med en brannbil. FOTO: Statens vegvesen
DØDSULYKKE: Statens havarikommisjon har gransket en ulykke hvor en 48 år gammel mann døde etter å ha kollidert med en brannbil. FOTO: Statens vegvesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I fjor døde føreren av en personbil etter å ha kollidert med en brannbil på riksvei 55 mellom Sogndal og Leikanger. Statens havarikommisjon har gransket dødsulykken, og tirsdag offentliggjorde de sin rapport.

Det var på ettermiddagen 11. april 2018 at ulykken fant sted. Sogn brann og redning IKS rykket ut mot Leikanger etter melding om en båtbrann ute av kontroll.

I motsatt retning kom en 48 år gammel mann i en personbil.

På riksvei 55 mellom Leikanger og Sogndal fikk brannbilen sleng, havnet over i motsatt kjørefelt og kolliderte med den møtende personbilen.

Personbilen ble klemt mellom autovernet og brannbilen, og det tok nærmere én time før føreren av personbilen ble evakuert.

48-åringen ble kritisk skadd, og på vei til sykehus døde mannen av skadene. Føreren av brannbilen ble ikke fysisk skadd i sammenstøtet.

Saken ble henlagt av politiet, under kategorien intet straffbart forhold, ifølge TV 2.

Kritikk

Tirsdag offentliggjorde Statens havarikommisjon sin rapport etter å gransket dødsulykken. Havarikommisjonen stiller seg kritisk til rutiner ved vedlikeholdstrening.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer