Foto: Morten Holm / SCANPIX
Foto: Morten Holm / SCANPIXVis mer

- Brannvesenet må oftere gjøre politiets jobb

Brannsjef mener de er for treige med å komme seg på plass etter ulykker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er jo mer regelen enn unntaket at de når fram i akuttfasen, sier brannsjef Svein Gunnar Larsen i Flekkefjord til Aftenposten.

Det skjer mange ulykker på E39 i hans område, og brannsjefen viser til flere episoder der de rekker å rydde skadestedet før politiet når fram. Larsen mener politiet burde bli pålagt en lignende responstid som de andre nødetatene.

- Ved akutte hendelser trenger man alle ressurser man har, så raskt som mulig. Da sier det seg selv at vi ikke kan løpe rundt og være politi og ta eksempelvis personalia på involverte for politiet, eller dirigere trafikk, sier han.

Ifølge tall avisa har hentet inn, går andelen politibetjenter per innbygger ned i de fleste distriktene. Seksjonssjef Knut Kværner i prosjektavdelingen i Politidirektoratet synes ikke det er noen god idé med fastsatt responstid for politiet.

- Dessverre er det ofte flaks som avgjør om vi er i nærheten. Selv om vi alltid prioriterer liv og helse, har politiet i mange distrikter for få patruljer. De kan ofte dekke store geografiske områder, dermed vil også responstiden være svært variabel, sier han.

Kværner sier situasjonen vil bedres hvis målene til foreslått bemanningsplan og økte budsjetter følges i årene framover, men sier det er avhengig av politisk vilje. (©NTB)