Justisministeren: - Det har dessverre vært en problemstilling i mange tiår.

Brannvesenet må sikre åsted, ta bilder for politiet og redde liv i trafikkulykker: - En skremmende utvikling

Lederen for brannvesenets yrkesorganisasjon mener flere brannansatte må gjøre jobben til de andre nødetatene på grunn av dårlig responstid.

BRANNVESENET: Trond Busterud, leder av Brannforbundet i Delta, er bekymret for de ansattes sikkerhet. Han forteller at ansatte i brannvesenet rundt om i landet opplever å må gjøre mer for de to andre nødetatene ambulanse og politi på grunn av dårlig responstid. Foto: Privat
BRANNVESENET: Trond Busterud, leder av Brannforbundet i Delta, er bekymret for de ansattes sikkerhet. Han forteller at ansatte i brannvesenet rundt om i landet opplever å må gjøre mer for de to andre nødetatene ambulanse og politi på grunn av dårlig responstid. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Når ansatte i brann- og redningsetatene rundt om i Norge blir kalt ut på en hendelse, kan de måtte vente seg å gjøre hva som helst.

Trond Busterud, leder i Brannforbundet i Delta, sier at ansatte de siste årene har vært nødt til å gjøre mer for andre etater.

Det bekymrer ham.

- Det har skjedd flere ganger at brannvesenet har måttet rydde opp etter trafikkulykker for politiet, ta bilder på vegne av politiet, drive med førstehjelp og ta gjenopplivning på folk på vegne av ambulansetjenesten. Rett og slett for at politiet avlyser eller nedprioriterer oppdraget eller fordi ambulansetjenesten kommer etter oss, sier Busterud, til Dagbladet.

Dårligere responstid

Det er særlig når det kommer til helsebiten at ansatte opplever at de måtte gjøre mer, ifølge organisasjonsleder Busterud, som er leder for 1400 medlemmer.

Årsaken er at ambulansen kommer seint på plass.

Ifølge BRIS (Brannvesenets rapporteringssystem) skjedde det i bare tre prosent av utrykningene i 2016 at to eller flere nødetater kom samtidig. I 48 prosent av utrykningene kom brannvesenet først fram.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer