FULL FYR: Tre rekkehus er brent ned i Svelgen i Bremanger kommune. Fire personer er sendt til sykehus etter røykskader, én annen er sendt med luftambulanse. Foto: Geir Nybø
FULL FYR: Tre rekkehus er brent ned i Svelgen i Bremanger kommune. Fire personer er sendt til sykehus etter røykskader, én annen er sendt med luftambulanse. Foto: Geir NybøVis mer

Brannvesenet manglet vann da tre rekkehus brant ned

Fire personer ble sendt til sykehus, én med luftambulanse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge politiet i Sogn og Fjordane er tre rekkehus nedbrent i Svelgen i Bremanger kommune. Brannen var lenge ikke under kontroll.

Ifølge 110-operatør Espen Rysjedal er fire personer sendt til sykehus. En person fikk behandling av helsepersonell på stedet.

- Tre hus er totalskadd, men nå har brannvesenet så og si kontroll. Sivilforsvaret er avbestilt og har returnert, sier Rysjedal til Dagbladet klokka 23.15.

- Brannet har tatt tak i den fjerde rekkehusleiligheten, men det ser ikke ut til at denne vil brenne ned. Brannen skal også ha nådd et femte rekkehus som følge av den store varmeutviklingen, sier Rysjedal.

Manglet vann
Brannvesenet skal ifølge Rysjedal ha manglet vann, og derfor ble det vanskelig å få slukket brannen raskt.

- Brannvesenet hadde problemer en stund fordi det manglet vann. Komunallnettet klarte ikke å levere nok vann til å slukke en så stor brann. Hadde ett rekkehus brent, ville det gått greit, men denne brannen ble i overkant stor for vannettet, sier Rysjedal til Dagbladet.

Brenner fortsatt
Det brenner fortsatt, men ifølge politiet er det ikke fare for liv.

- Det brenner fortsatt, men brannvesenet er i ferd med å få kontroll på brannen. Det er de tre rekkehusene som er totalskadd, det fjerde rekkehuset ble berget. Det er selvfølgelig også mindre skader på dette, og andre eneboliger i område, sier operasjonsleder i Sogn og Fjordane politidistrikt, Inge Værøy til Dagbladet klokken 22.50.

Flere store vinduer i eneboliger som lå tett opp til rekkehusene og brannen, skal ha sprukket som følge av varmen.

Vet ikke årsak Politiet har enda ingen opplysninger om årsak til brannen.

- Nå skal det jobbes videre med å slukke brannen, og så må vi ta hånd om dem som er blitt husløse og andre som har fått skader på boligene sine, sier Værøy.

Hadde ikke kontroll - Det jobbes nå med å få evakuert nærliggende boliger, sier operasjonsleder Inge Værøy i Sogn og Fjordane politidistrikt til Bergens Tidende.

Politiet har foreløpig ikke oversikt over hvor mange som bor i rekkehusleilighetene.

- Det siste jeg har er at brannvesenet ikke har kontroll på brannen. Tre av rekkehusene er mer eller mindre nedbrent, og det er fare for spredning til et fjerde rekkehus, sier Værøy til Dagbladet klokken 22.05, som kan melde at et vindu til en enebolig holder på å sprekke som følge av varmen fra brannen.