Brannvesenet måtte løsne håndjern

Trønder lekte med håndjern og måtte tilkalle brannvesenet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Først forsøkte den ulykkelige trønderen å få hjelp av politiet.

- Vi forsøkte å løse situasjonen på den måten at vi tok med oss alle håndjern-nøkler vi hadde, og prøvde å få det opp. Men det viste seg at vi ikke hadde nøkler til dette settet, forteller operasjonsleder Kjell-Tore Aarnæs ved Hordaland politidistrikt.

Vekket brannvesenet

Dermed ble hele Bergen brannvesen ble vekket av mannen ved 0430-tiden.

- En Rosenborg-patriot hadde satt seg fast i et håndjern. Men da han kom til oss, var han ihuga Brann-tilhenger, forteller brannmester Egil Grimseid til BA. Mannen som var i midten av tjueårene måtte ha hjelp av brannvesenet etter at han og en kamerat lekte med et håndhjern etter en fuktig kveld på byen i natt.

- Vi prøvde først å klippe dem av med en boltesaks, men det gikk ikke. Jernene satt altfor tett inntil huden. Hadde vi gjort det, hadde vi klippet huden hans rg. Det kan vi ikke gjøre, selv med en trønder, sier Grimseid.

Påkledd

Jernene var bare festet på den ene hånden, men de satt så stramt at den unge trønderen hadde begynt å miste følelsen i hånden. Mannen begynte å bli ganske bekymret. Det ble bestemt at jernene skulle kuttes med skjærfil.

Trønderen ble satt fast i en skrustikke, og etter ti minutter med skjærfil var han igjen en fri mann. Til Ba forsikrer brannmester Grimseid at håndjernene ikke var festet til noen sengestolpe, og at de to trønderne var fullt påkledde så lenge de var på stasjonen.