Brannvesenet med trist funn: - Det er alvorlig

Naturreservatet Presterødkilen i Tønsberg er truet etter et større oljeutslipp onsdag kveld. Flere småfisk og fugler er funnet døde.

DØDE DYR: En død and inspiseres av ornitolog Ragnar Syvertsen etter at et ukjent petroleumsprodukt har lekket ut i Tønsberg. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen
DØDE DYR: En død and inspiseres av ornitolog Ragnar Syvertsen etter at et ukjent petroleumsprodukt har lekket ut i Tønsberg. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Like før klokka 18 onsdag kveld rykket mannskaper fra Vestfold Interkommunale Brannvesen ut etter melding om funn av en død fugl og lukt som kan minne om diesel fra Vellebekken på Kilen i Tønsberg.

Vellebekken munner ut i naturreservatet Presterødkilen, som er oppført på Ramsar-konvensjonens liste over internasjonalt viktige våtmarksområder.

Utslippene er også funnet i Heimdalsbekken hvor mannskapene ikke har kommet til ennå.

- Alvorlig

Brannmannskapene holdt på til totida natt til torsdag med å begrense skadene av forurensningen.

Informasjonssjef Arnt E. Folvik i Vestfold Interkommunale Brannvesen (VIB) forteller at forurensningsområde er et viktig våtmarksområde for trekk- og vadefugler og har vært verna siden 60-tallet.

- Her skal det absolutt ikke foregå forurensning, så det er helt klart alvorlig, sier Folvik.

I går fant brannvesenet fire-fem døde fugler, men tror det kan være flere de ikke har sett som kan være bortgjemt i sivet. I tillegg skal det være funnet drøyt hundre døde småfisk.

- Det er alvorlig når det er forurensning i naturreservatet der det absolutt aldri skal forekomme. Det er det ikke bare vi i brannvesenet som mener, men det er fagmyndighetene innafor miljø helt entydig på, sier informasjonssjefen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer