Brannvesenet ringte nødnummer

Brannvesenet i Manchester oppdaget brann på et lager med fyrverkeri. Men brannvesenet er i streik og måtte ringe nødnummeret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fire utdaterte brannbiler og 32 soldater rykket ut for å slukke brannen. De streikende brannmannskapene skal ha hjulpet en person ut av bygningen.

De fjernet dessuten beholdere med den brennbare gassen acetylen av frykt for at de ville eksplodere, før de overlot brannslokkingen til de utrente soldatene som er satt i beredskap i forbindelse med den landsomfattende streiken.

Hæren fryktet at det var flere beholdere med gass inne i bygningen. En del av fyrverkeriet i den fem etasjer høye bygningen eksploderte.

Øyenvitner forteller til BBC at det var mange eksplosjoner, og at takstein ble slynget ut i lufta.

Visestatsminister John Prescott antydet torsdag at soldatene kan få ordre om å gå forbi streikevaktene for å få tak i mer moderne brannbiler.

- Alle muligheter blir vurdert. Regjeringen vil gjøre alt den må gjøre for å beskytte publikum, sa Prescott.

Tre eldre mennesker døde av brann- og røykskader i tre ulike branner bare noen timer etter at streiken begynte onsdag kveld.

52.000 brannmenn deltar i den to dager lange streiken. Brannmannskapene krever lønnsøkninger på 40 prosent.

Rundt 19.000 soldater er blitt innkalt for å bemanne gamle grønne brannbiler fra den kalde krigens dager.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer