Stor skogbrannfare

Brannvesenet slakter folks oppførsel: - Folk lytter ikke til oss

Lite nedbør og høye temperaturer har ført til stor skogbrannfare over hele landet. Brannvesenet er lite imponert over folks oppførsel.

SKOGBRANN: Skogbrannfaren er på den høyeste. Brannvesenet i Oslo ber folk om å ikke grille i marka. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
SKOGBRANN: Skogbrannfaren er på den høyeste. Brannvesenet i Oslo ber folk om å ikke grille i marka. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Brannvesenet i Oslo har i dag hatt bål- og grillinspeksjon i marka. Forbudet om å bruke åpen ild i marka var det få som fulgte.

- Vi har hatt brannbiler på bål- og grillinspeksjon ved friluftsområder i marka. Vi er ikke imponert. Mange griller, og vi opplever liten forståelse når vi sier fra om totalforbudet. Kjære alle: Det er tørt og stor skogbrannfare nå, ikke tenn opp så mye som en fyrstikk i naturen! skrev 110-sentralen på Twitter.

Brannvesenet forteller at de blant annet har vært på Sognsvann, Nøklevann og Steinbruvann. Aller mest grilling observerte brannvesenet ved Sognsvann og Steinbruvann.

Få vil høre

- Der var det omfattende bruk av grilling. Dessverre er det ganske mange som ikke vil høre på oss, sier Stein Henning Duaas, vaktkommandør i Oslo brann - og redningsetat, til Dagbladet.

All bruk av åpen ild i nærheten av skog og mark er forbudt. Det betyr at det ikke er lov med bål og grill, bortsett fra i parker i Oslo. Det er faktisk ikke lov til å tenne en fyrstikk engang. Det samme forbudet gjelder for øyene i Oslofjorden.

- Vi har også hatt båter rundt øyene for å observere hva som foregår. Vi har vært mest bekymret for Sognsvann og Steinbruvann, og at folk rett og slett ikke er villig til å lytte til oss når vi sier at det er meget høy skogbrannfare, sier Duaas og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer