Brannvesenet slo alarm om bygningene i 2012

Mye å utsette på brannsikkerheten, sa branninspektør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER/OSLO (Dagbladet): Brannvesenet slo alarm om bygningene som ble rammet av en kraftig brann i dag, melder Stavanger Aftenblad.

Det var under en inspeksjon i 2012 at brannvesenet kunne slå fast at det var mye å utsette på brannsikkerheten i Verksgata 31 og 33.

- Det gikk både på de branntekniske forholdene og rømningsveiene som ikke var i henhold til lover og regler. Det manglet blant annet røykvarslere og slokkeutstyr flere steder, sa branninspektør Øyvind Nermoen til Stavanger Aftenblad den gangen.

Dagbladet har ikke kommet i kontakt med Nermoen i ettermiddag.

<strong>NEDBRENT:</strong> Brannvesenet slo alarm i 2012 om bygningene som ble rammet av en kraftig brann. Foto: Gunnar Thorenfeldt/Dagbladet
NEDBRENT: Brannvesenet slo alarm i 2012 om bygningene som ble rammet av en kraftig brann. Foto: Gunnar Thorenfeldt/Dagbladet Vis mer

Brannvesenet var på inspeksjon av eiendommen sammen med politiet, Arbeidstilsynet og Stavanger kommune.

Etter inspeksjonen varslet kommunen om et gebyr på 100 000 kroner fordi byggesaksavdelinga anslo at det bodde mellom 20 og 30 personer i bygningen i september 2012. Det lovlige antallet var tre-fire personer.

Styreleder Odd Sven Kristoffersen i Verksgaten 31 AS bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at det er de samme bygningene som nå står i brann som ble slått alarm om i 2012.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer