Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brannvesenet: «Veldig farlig»

Oslo Brannvesen mener propanlekkasjen utenfor leiligheten til forsvarsministerens personlige sekretær Anne Orderud Paust og ektefellen Per Paust kunne forårsaket en kraftig eksplosjon og voldsom brann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette kunne blitt en skikkelig eksplosjon, og så en brann med en voldsom kraft og full overtenning veldig hurtig, sier brigadesjef Tormod Voldbakken i Oslo Brannvesen til NTB.

  Utenfor leiligheten til Paust på skillebekk i sentrujm av Oslo ble det i morges funnet en fem kilos camping-beholder med propan.

Lumsk

Ifølge Voldbakken er propan er veldig lumsk gass fordi den er tyngre enn luft. Den sprer seg langs bakken og kan antennes så lett som ved gnist fra en lysbryter eller et kjøleskap. Det kan igjen utløse en svært kraftig eksplosjon og en kraftig brann.

  Propan er ufarlig å innånde, men gassen er tilsatt en lukt slik at gasslekkasjer skal oppdages.

Farlig situasjon

- Dette var en veldig farlig situasjon, selv om ingen vet hvor mye gass som ble sluppet inn i leiligheten, sier Voldbakken til NTB.

  - Det skal ikke store mengder gass til for at det blir veldig dramatisk. Propan er en veldig eksplosiv gass, og det har vært en del stygge ulykker med propan, sier Voldbakken til NTB.

Ikke innbrudd

Ifølge Kriminalvakten ved Oslo politikammer er det ikke tegn på innbrudd i bygården der gasslekkasjen ble oppdaget.

  - Det ikke funnet noen tegn til innbrudd på døren til gården, sier kriminalvaktleder Terje Faraasen ved Oslo politikammer til NTB.

  - Kan noen ha kommet seg inn med en nøkkel?

  - Det vet jeg ikke noe om. Men man kan jo gå inn sammen med noen andre eller en kan ringe på hos noen for så å bli sluppet inn, sier Faraasen til NTB.

  - Vet dere om noen har gjort dette?

  - Nei, vi har ingen opplysninger om dette, sier Faraasen til NTB.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!