Brannvesenet: «Veldig farlig»

Oslo Brannvesen mener propanlekkasjen utenfor leiligheten til forsvarsministerens personlige sekretær Anne Orderud Paust og ektefellen Per Paust kunne forårsaket en kraftig eksplosjon og voldsom brann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dette kunne blitt en skikkelig eksplosjon, og så en brann med en voldsom kraft og full overtenning veldig hurtig, sier brigadesjef Tormod Voldbakken i Oslo Brannvesen til NTB.

  Utenfor leiligheten til Paust på skillebekk i sentrujm av Oslo ble det i morges funnet en fem kilos camping-beholder med propan.

Lumsk

Ifølge Voldbakken er propan er veldig lumsk gass fordi den er tyngre enn luft. Den sprer seg langs bakken og kan antennes så lett som ved gnist fra en lysbryter eller et kjøleskap. Det kan igjen utløse en svært kraftig eksplosjon og en kraftig brann.

  Propan er ufarlig å innånde, men gassen er tilsatt en lukt slik at gasslekkasjer skal oppdages.

Farlig situasjon

- Dette var en veldig farlig situasjon, selv om ingen vet hvor mye gass som ble sluppet inn i leiligheten, sier Voldbakken til NTB.

  - Det skal ikke store mengder gass til for at det blir veldig dramatisk. Propan er en veldig eksplosiv gass, og det har vært en del stygge ulykker med propan, sier Voldbakken til NTB.

Ikke innbrudd

Ifølge Kriminalvakten ved Oslo politikammer er det ikke tegn på innbrudd i bygården der gasslekkasjen ble oppdaget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer