<strong>TOK FYR:</strong> Brannvesenets stigekurv tok fyr da de skulle slukke brannen i en bygård i Oslo i kveld. Foto: Dagblad-tipser
TOK FYR: Brannvesenets stigekurv tok fyr da de skulle slukke brannen i en bygård i Oslo i kveld. Foto: Dagblad-tipser Vis mer

Brannvesenets stigekurv tok fyr da de skulle slukke brannen i Oslo

- Det ble bare mer og mer flammer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Like etter at det brøt ut brann i en bygård på Fagerborg i Oslo, opplyste politiet til Dagbladet at brannvesenet hadde kontroll over flammene.

- Har vært en liten brann i en leil i 5.etg. Den er nå slukket av OBRE. Beboer har pustet inn litt røyk, skrev politiet deretter på Twitter rundt klokka 19.00.

Litt seinere, måtte imidlertid brannvesenet skjære hull i taket for å slippe ut farlige branngasser, og da blusset brannen opp igjen.

Stigekurven tok fyr Nå viser et videoklipp TV 2 har fått tak i at også brannvesenets stigekurv tok fyr.

- Jeg vet de fikk problemer med stigen, men hva det var for noe, vet jeg ikke, sier vakthavende brannsjef i Oslo brann- og redningsetat, Asle Hembre, til Dagbladet.

Han forteller videre at de først trodde at de hadde slukket leilighetsbrannen, som brøt ut i kjøkkenet i en leilighet i femte etasje, ifølge politiet.

40 personer evakuert - Men vi kontrollerer alltid nøye, og da vi gikk inn og undersøkte oppe på loftet og i takkonstruksjonen, måtte vi bare fortsette med full innsats. Det ble bare mer og mer flammer, sier Hembre.

- Men dette er ikke noe uvanlig fenomen i sånne eldre bygårder.

Like før klokka ni i kveld hadde brannvesenet 16 biler og 42 personer ved brannen i August Cappelens gate 2. Rundt 40 personer i to ulike oppganger ble evakuert. Brannvesenet i Asker og Bærum opplyser på Twitter at de også bisto med slukkingen.

Ingen personer ble skadd i brannen, men en person ble sjekket av helsepersonell fordi vedkommende ble eksponert for røyk, opplyser operasjonsleder Finn Belle til Dagbladet.

Etterslukking Nå driver brannvesenet med kontrollert avvikling av brannen, og nærmer seg etterslukkingsfasen, ifølge vakthavende brannsjef.

- Vi sender biler hjem, og i den ene nabooppgangen har beboerne fått beskjed om å flytte tilbake, sier Hembre.

<strong>STOR UTRYKNING:</strong> 16 biler og 42 branmmenn rykket ut til stedet.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
STOR UTRYKNING: 16 biler og 42 branmmenn rykket ut til stedet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- For dem som bor i samme oppgang er det neppe aktuelt å flytte tilbake. Vi har måttet bruke mye vann og da er det ikke til å unngå at det oppstår store skader nedover i etasjene under brannstedet, sier han til NTB.

Brannvesenet vil være på stedet fram til i morgen.

Politiet fikk melding om brannen klokka 17.45.

Ifølge NTB, brøt brannen ut i en tørrkokt kjele. Vedkommende som bor i leiligheten der det begynte å brenne, startet selv å slukke brannen før brannvesenet kom til stedet.

<strong>MYE RØYK:</strong> Vitner på stedet opplyser til Dagbladet at det var mye røyk i området.
  

 

 

 

 

 

 

 


Foto: Berit Roald / NTB scanpix
MYE RØYK: Vitner på stedet opplyser til Dagbladet at det var mye røyk i området. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer