- Bransjen brukes til å skjule og renvaske kriminalitet

Fellesforbundet sier de ser mer kriminalitet i privatmarkedet.

- NYETABLERINGER OG KONKURSER: 
- I privatmarkedet har ikke kundene regnskapsplikt. Bransjen er preget av mange nyetableringer og konkurser, og mange arbeidsinnvandrere uten kjennskap til sine rettigheter, sier forbundssekretær i Fellesforbundet, Halvor Langseth. Foto: FELLESFORBUNDET/FAKSIMILE
- NYETABLERINGER OG KONKURSER: - I privatmarkedet har ikke kundene regnskapsplikt. Bransjen er preget av mange nyetableringer og konkurser, og mange arbeidsinnvandrere uten kjennskap til sine rettigheter, sier forbundssekretær i Fellesforbundet, Halvor Langseth. Foto: FELLESFORBUNDET/FAKSIMILE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Byggenæringens Landsforening (BNL) advarte i Dagbladet i dag mot at organiserte kriminelle skal få større innpass i bransjen og sier at medlemmene deres nå ser aktører som driver ren «mafiavirksomhet». Dette gjelder både skatteunndragelser, trygdesvindel og hvitvasking.

«Det er på tide å rope varsku. Vi ser at en stadig større del av bransjen glir ut av hendene på de som driver seriøst og blir tatt over av aktører som er useriøse, noen ganger til og med tunge kriminelle», sa administrerende direktør i BNL, Jon Sandnes, til Dagbladet.

- Skjuler og renvasker kriminalitet Fellesforbundet deler BNLs bekymring, og setter pris på at BNL har tatt initiativ til å få forskning på dette området. Med over 150 000 medlemmer er Fellesforbundet LOs største forbund i privat sektor og organiserer blant annet landets håndverkere.

- I privatmarkedet har ikke kundene regnskapsplikt. Bransjen er preget av mange nyetableringer og konkurser, og mange arbeidsinnvandrere uten kjennskap til sine rettigheter, sier forbundssekretær i Fellesforbundet, Halvor Langseth.

Forbundssekretæren mener bransjen egner seg godt til «både å skjule og renvaske andre former for kriminalitet».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer