Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brant 15.000 kroner i peisen

Dyr varme for kald nordlending.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Å svi av penger er et kjent uttrykk, men en uheldig nordlending i 50-årene gir det nå en helt ny betydning.

Mannen fra Lofoten var kald etter en fuktig fest, og bestemte seg derfor for å fyre opp i peisen. Det han tragisk nok ikke oppdaget var at en konvolutt med kontanter hadde sneket seg sammen med opptenningspapiret, skriver Avisa Nordland.

Dermed ble varmen grusomt dyr. 15 000 kroner forsvant i peisen.

- Jeg kom hjem sent på natta etter et lystig lag og skulle ta meg en pils før jeg gikk til sengs. Det var kaldt i stua, men en liten glo i ovnen. Som vanlig hadde jeg noe papir liggende ved siden av og kastet det inn for å tenne opp. Jeg oppdaget for seint at konvolutten med pengene hadde havnet på gulvet sammen med opptenningspapiret, forteller mannen til Avisa Nordland. Han vil forståelig nok være anonym.

Mannen trodde ikke han kunne få igjen noe av pengene fra Norges Bank, siden sedlene var helt oppbrent. Men fagsjef i Norges Bank, Trond Eklund, sier at de får mange henvendelser fra folk som har fått ødelagt pengene på merkelig vis.

- Vi har hatt tilfeller der folk har hevdet at hunden i huset spiste opp pengene. Andre igjen har gjemt penger i stekeovnen og glemt dem for så å få dem ødelagt under matlaging, forteller Eklund til Avisa Nordland.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media