Svein Ludvigsen

Brant for asyl­politikk. Så kom overgreps­anklagene

I dag må tidligere statsråd og fylkesmann Svein Ludvigsen (72) møte i retten, tiltalt for å ha utnyttet sin stilling for å skaffe seg seksuelle omgang med unge asylsøkere.

BESØK: Fylkesmannen i Troms sendte i 2010 ut dette bildet fra da 20 enslige unge asylsøkere var invitert på lunsj hos fylkesmann i Troms, Svein Ludvigsen. Tiltalen omfatter forhold fra året etter.
BESØK: Fylkesmannen i Troms sendte i 2010 ut dette bildet fra da 20 enslige unge asylsøkere var invitert på lunsj hos fylkesmann i Troms, Svein Ludvigsen. Tiltalen omfatter forhold fra året etter. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TROMSØ (Dagbladet): I desember 2017 tok en ung asylsøker kontakt med det offentlige. Det han fortalte ble opprullingen av en rystende overgrepssak. Historien var at han i flere år var blitt misbrukt av tidligere statsråd og fylkesmann Svein Harald Ludvigsen (72).

Like over nyttår i fjor slo saken ned som ei bombe. Ludvigsen, på tidspunktet omtalt som samfunnstopp, ble pågrepet og siktet for å ha utnyttet sin stilling til å skaffe seg seksuell kontakt med en ung mannlig asylsøker.

Nå har siktelsen blitt tiltalte og antallet ofre har økt til tre asylsøkere, ifølge tiltalen. I dag må han møte i en høyprofilert rettssak i Nord-Troms tingrett.

- Vil svare på alle spørsmål

Alle de tre fornærmede omtales i tiltalen som ressurssvake, unge, enslige, asylsøkere. Statsadvokaten beskriver at den tidligere Høyre-politikeren har utnyttet sin stilling eller at de fornærmede var i en sårbar situasjon ved alle tilfellene.

De seksuelle omgangen omfatter både analt og oralt samleie, ifølge tiltalen. Ludvigsen nekter straffskyld i saken som har rystet hele veien fra lille Sommarøy utenfor Tromsø og inn på Statsministerens kontor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer