Brant opp da den skulle slukke en brann

Brannbilen rakk bare være i drift i åtte måneder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En ny brannbil til en verdi av over to millioner kroner brant på fredag opp utenfor Ålsgårde i Danmark da den skulle slukke en brann i en traktorvogn.

- Det dukket plutselig opp en brann under brannbilen, og til tross for at brannmennene gjorde alt de kunne, så klarte de ikke å redde brannbilen fra å bli totalskadd sier beredskapssjef Niels Mørup i Nord-Sjælland brannvesen til BT.dk

Brannbilen var fra den lokale brannstasjonen i Tikøb og ble kalt ut for å bistå brannvesenet fra Hornbæk da det dukket opp meldinger om to branner i en stor maisåker.

Én brannbil ble sendt til å forhindre at brannen spredte seg og den andre ble sendt for å slukke brannen i en kornvogn. 

- Da de kommer fram til kornvognen og går ut av bilen, så ser en av brannmennene at det brenner under brannbilen. Da roper han til sjåføren at han skal kjøre vekk, sier Mørup.

Halm De skal ikke ha parkert over noen flammer eller glør og stod ifølge beredskapssjefen godt unna kornvogna. Det antas at halm festet seg til undersiden av brannbilen på vei over åkeren. Deretter skal det ha blitt antent av bilens katalysator.

- En slik katalysator kan bli mellom 900-1100 grader varm, og hvis det festet seg halm som kom borti denne, så skal det kke mye til før det tar fyr, sier Mørup.

Nå skal de snakke med produsenten.

- Vi har aldri opplevd noe lignende tidligere og tror det har med brannbilens struktur å gjøre. Vi må snakke med produsenten, sier Mørup.

Kom seg ikke unna Etter at brannen ble oppdaget satt sjåføren seg tilbake bak rattet og forsøkte å flytte bilen. Dessverre kom han seg ikke lenger enn to-tre meter før bilen ble stående stille på stedet. 

- De måtte bare stå og se det brenne mens de ventet på at den andre brannbilen skulle komme og slukke de to brannene.

Brannbilen var bare 8-10 måneder gammel.

- Det er forferdelig, spesielt for sjåføren. Han var sterkt delaktig i avgjørelsen om å skaffe akkurat denne bilen, og satt i komiteen. Han var også nede på fabrikken der den ble bygd, så jeg vil si han er mer knust enn de andre, sier Mørup.

Han skal imidlertidig være glad for at ingen brannmenn ble skadd i hendelsen.

Forsikring Nå skal brannvesenet i Tikøb på mandag finne ut hvordan de skal få tak i en ny brannbil. I mellomtiden har de satt inn en erstatter over helga.

- Når vi har funnet ut hvordan vi gjør det med forsikringa, så finner vi ut hva vi kan gjøre og hvor fort vi kan få fatt i en ny brannbil, sier Niels Mørk.