Brant to ganger på to døgn

En pyroman kan være på ferde i Stavanger. Et hus i Kongsteinsgata har stått i flammer to ganger de siste to døgnene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Klart vi var nervøse for at brannen skulle spre seg, sier nabo Jakob Ingvaldsen. Det er gammel trehusbegyggelse i området og kort avstand mellom husene. Ingvaldsen våknet i natt av sin egen røykvarsler. Han sov med vinduet åpent, og røykvarsleren reagerte da røyk fra nabohuset veltet inn i rommet.

Det bor for tiden ingen i huset, som skal snart rives av kommunen. Nå har det altså brent to ganger på to døgn. En time etter midnatt både natt til onsdag og natt til fredag rykket politi og brannvesen ut for å slukke brannen. Huset har fått betydelige brann- og røykskader.

- Brannen i natt startet på utsiden av bygningen, og det er liten tvil om at den er påsatt, opplyser Stavanger politikammer til Dagbladet.no. Ingvaldsen tror også at brannen er påsatt, og priser seg lykkelig for at det var relativt vindstille i natt. Det skulle ikke mye vind til før at brannen hadde spredd seg mener han, og beboerne i området rundt Bergeland videregående skole i Stavanger er nå bekymret for at en pyroman går rundt i nabolaget.