Brasil delt i to

- Jeg er klar for dialog og en nasjonal union, forteller president Dilma Rousseff.

SEIEREN: President Dilma Rousseff løfter hånden til tidligere president Lula og lar seg hylle av trofaste partimedlemmer.
SEIEREN: President Dilma Rousseff løfter hånden til tidligere president Lula og lar seg hylle av trofaste partimedlemmer. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RIO DE JANEIRO (Dagbladet): - Dilma, Dilma, Dilma lyder det taktfast fra det store møtelokalet i hovedstaden Brasilia, hvor Arbeiderpartiet, PT, har sin valgvake.

Oppe på podiet står ledere av koalisjonspartiene, sentrale politikere og selvsagt tidligere president Lula, arkitekten bak Dilmas seier. Så øker jubelen noen desibel og inn på scenen kommer en smilende og lykkelig president Dilma Rousseff. Hun tar mikrofonen, begynner å takke de forskjellige partiledere, men blir stadig avbrutt av hurrarop. Hun ser litt oppgitt ut, men smiler, går bort til Lula, klemmer ham, og dermed stemmer alle i:

Ole, Ole , Ola, Lula, Lula, Lula.

Alle vet, men ingen vil bekrefte, men om fire år ligger veien åpen for et president comeback av Luiz Inacio Lula da Silva, eller kort og godt Lula. Brasils mektigste politiker.

Nasjonal forsoning President Dilma Rousseff er sliten, stemmen svikter flere ganger, i tillegg er mikrofonen dårlig. Men talen hun holder er viktig, kanskje den viktigste hun har holdt i sin politiske karriere. Hun skisserer opp den politiske kursen, veivalget, og er ikke i tvil om at hun vil bli en bedre president i andre valgperiode enn det hun har vært de siste fire åra:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer