Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brasil-gutt ville anmelde norsk politimann

Vitne i retten fortalte at en av Natal-guttene ikke orket nordmannen lenger.

NEKTER: Eks-politimannen nekter for at han har spredd overgrepsbilder. Han benekter også å ha filmet unge gutter. Foto: Hardanger Folkeblad
NEKTER: Eks-politimannen nekter for at han har spredd overgrepsbilder. Han benekter også å ha filmet unge gutter. Foto: Hardanger Folkeblad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
BERGEN (Dagbladet): Det kom fram da straffesaken mot den tidligere politimannen fortsatte i Bergen tingrett i dag. I retten ble det vist bevisopptak med en gutt fra Natal i Brasil som skal ha vært 15 år da han måtte kle seg naken for nordmannen. Nå er han 19 år.

- En av de andre guttene sa ved en anledning at han ikke orket mer av nordmannen, og at han ønsket å gå til politiet for å anmelde ham. Jeg sa da at han ikke måtte gjøre det. Da kunne alle vi guttene bli eksponert mot politiet i Natal, og det kunne bli ubehagelig. Jeg ønsket egentlig aldri å snakke om hva han gjorde med oss, sa den brasilianske gutten i bevisopptaket.

Han bekreftet at han selv måtte kle seg naken, la seg fotografere og at han ble utsatt for oralsex med nordmannen.

Bitter og forvirret
- Han var først veldig hyggelig med oss, en god venn. Vi fikk være med på mange turer og han kjøpte gaver og mat til oss. Etterhvert bare skjedde det. Jeg var alltid aleine med ham da jeg måtte kle av meg. Det skjedde kanskje åtte ganger. Jeg hørte at de andre guttene ble utsatt for seksuell aktivitet med ham. Nordmannen viste meg også nakenbilder av de andre på mobiltelefonen og PC'en sin, forklarte 19-åringen.

Da han ble ble spurt om hva han følte etter alt som hadde skjedd, svarte han at han følte bitterhet og forvirring.

- Det er vanskelig å tenke på at en voksen mann har sex på denne måten. Jeg har ikke lyst til å tenke så mye på det lenger, sa han.

En 24 år gammel nordmann vitnet tidligere i dag. Han var 14 år gammel da han kom i kontakt med politimannen, som da jobbet i Hardanger. De kom i kontakt gjennom en homofil chattekanal på internett og avtalte et møte i Molde.

- Vi møttes på bussholdeplassen, og jeg ble med ham til hotellet. Der sugde vi hverandre. Etterpå dro jeg hjem fordi jeg ikke orket mer, forklarte han.

24-åringen sa videre at han ikke hadde hatt problemer med dette i ettertid, at han ikke ønsket politimannen straffet for handlingen og heller ikke at han skulle få erstatning.

- En løgner

Tidligere politioverbetjent Eivind Sverdrup forklarte seg i dag om etterforskningen. Han nevnte flere forhold i Norge, som var blitt henlagt av politiet fordi guttene enten ikke ønsket å samarbeide med politiet eller at sakene ikke var straffbare på den tida det skjedde.

Sverdrup kalte tiltalte for en løgner, men ikke en dyktig løgner.

- Denne saken ble ikke løst ved tiltaltes politiforklaringer, heller til tross for hans forklaringer. Vi klarte å oppklare det straffbare ved tekniske bevis, spesielt bildebevis. Han sa han ikke hadde hatt sex med gutter i Brasil eller Romania, men vi kunne vise ham bilder som beviste hva som hadde skjedd, sa Eivind Sverdrup.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media