Brasil raser etter at skrytevideo av massevoldtekt havnet på nettet. Nå snakker det 16 år gamle offeret

- Jeg var dopet, de hadde våpen og mange lo, sier jenta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En gruppevoldtekt som ble filmet og lagt ut på nettet forrige onsdag har satt i gang en stor etterforskning i Brasil.

Over 30 menn er mistenkt for å ha vært delaktige i overgrep mot en jente på 16 år. Overgrepet fant sted i den vestlige delen av Rio de Janeiro og offerets kjæreste er blant de mistenkte.

Tidligere har 16-åringens mor uttalt seg om hendelsen. I dag ga jenta selv et intervju til TV Record.

- Jeg venter ikke på rettssystemet. Det har for lengst vist at det ikke fungerer. Jeg må vente på Guds nåde. Den kommer kanskje sent, men den kommer alltid, sier hun ifølge CNN.

Ble dopet ned Ifølge politiet ble jenta dopet ned hos kjæresten, før hun våknet opp i en annen bygning. I intervjuet beskriver jenta hvordan hun våknet opp, mens fire menn holdt henne fast. 

- Jeg var dopet, de hadde våpen og mange lo, sier hun om overgrepet.

Overgrepet har utløst flere store politiaksjoner i Brasil. I går ble en mann arrestert i forbindelse med saken, og CNN skriver at det også ble gjennomført en stor politiaksjon mandag morgen.

Brasiliansk politi opplyste mandag om at ytterligere to personer ble pågrepet under dagens aksjon, ifølge NTB. 

Demonstrasjoner Aksjonen fant sted i en favela, også i den vestlige delen av Rio. Politiet meddelte at de lette etter flere mistenkte i dette området, men ville ikke gi noe spesifikt antall.

Disse aksjonene kommer etter flere store demonstrasjoner i forbindelse med massevoldtekten.

Politiet jakter fortsatt på ytterligere fire av de totalt 30 mistenkte i saken. Mannen som politiet mener står bak videoopptaket som viser den 16 år gamle jenta naken og tilsynelatende bevisstløs, meldte seg selv for politiet. Jentas 20 år gamle kjæreste, er også pågrepet, ifølge NTB.

Lørdag protesterte demonstranter mot voldtekten både i Rio og i São Paulo, etterfulgt av nye opptøyer i hovedstaden Brasilia mandag.

Takket for støtten Den nyinnsatte presidenten Michel Temer har også innkalt til krisemøte om hvordan landet skal følge opp overgrepssaken.

- Det er absurd at vi i det 21. århundre må leve med barbariske forbrytelser som dette, sa Brasils fungerende president Michel Temer, ifølge NTB.

Guvernør Francisco Dornelles i Rio de Janeiro har omtalt gruppevoldtekt som «den mest avskyelige av forbrytelser».

- Hvis det var opp til meg, skulle de blitt dømt til døden, sier Dornelles, ifølge NTB. Landet har ikke dødsstraff, men guvernøren mener gjerningsmennene bør få «så voldsom straff som mulig». 

Den 16 år gamle jenta forteller på sin side at hun ikke vet om hun hadde klart seg uten støtten fra folket.

- Uten den ville alt ha vært mye verre, sier hun overfor TV Record.

 DEMONSTRERTE MOT VOLDTEKT:  I Brasilia demonstrerte store folkemengder mot det de kaller en voldtektskultur i Brasil. Dette etter en voldtekt på en 16 år gammel jente bosatt i Rio de Janeiro. Foto:. REUTERS/Ueslei Marcelino TPX IMAGES OF THE DAY
DEMONSTRERTE MOT VOLDTEKT: I Brasilia demonstrerte store folkemengder mot det de kaller en voldtektskultur i Brasil. Dette etter en voldtekt på en 16 år gammel jente bosatt i Rio de Janeiro. Foto:. REUTERS/Ueslei Marcelino TPX IMAGES OF THE DAY Vis mer