Brasil-saken: - Åtte års mareritt endelig over

Geir Pettersborg er bitter men samtidig lettet. Endelig er Brasil-marerittet over.

BITTER OG LETTET: - Dommer Jambo er helt tydelig på at jeg ikke har noe med kriminalitet å gjøre, og at anklagene mot meg var absurde, sier Geir Pettersborg som er både lettet og bitter etter frifinnelsesdommen i Brasil.
Geir Asbjørn Pettersborg.
Foto: Gunnar Hultgreen / Dagbladet
BITTER OG LETTET: - Dommer Jambo er helt tydelig på at jeg ikke har noe med kriminalitet å gjøre, og at anklagene mot meg var absurde, sier Geir Pettersborg som er både lettet og bitter etter frifinnelsesdommen i Brasil. Geir Asbjørn Pettersborg. Foto: Gunnar Hultgreen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Geir Pettersborg er lettet over at den føderale dommeren, Mário Azevedo Jambo, fastslår at han er fullstendig uskyldig i anklagene han har levd med i snart åtte år.

Samtidig er Geir Pettersborg bitter på Økokrim og de som har ansvaret for at han ble anklaget for å være en del av en livsfarlige organisert kriminell gruppe, som politiet og påtalemyndigheten i Brasil mente var en fare for demokratiet i landet.

- Selvfølgelig er jeg glad for at dette marerittet ser ut til å være slutt. Dommen i retten her i Natal er krystallklar. Dommer Jambo er helt tydelig på at jeg ikke har noe med kriminalitet å gjøre, og at anklagene mot meg var absurde, sier Geir Pettersborg.

Økokrim Sammen med en rekke norske forretningsmenn som forsøkte å investere i turismen i Natal, ble Geir Pettersborg anklaget for å tilhøre en livsfarlige kriminell organisasjon.

- Jeg har aldri hatt noe med B-gjengen å gjøre.

- Da politiet i Brasil i mai 2007 slo til og arresterte en rekke nordmenn, sendte Økokrim - uten at politi og påtalemyndighet i Brasil hadde bedt om det - informasjon om meg. Det var slik mitt livs mareritt startet, sier Geir Pettersborg til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer