Brasil vil sende B-gjengen hjem

Hvis det skjer, venter straffeforfølgelse i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Høyesterett i Brasil ønsker å utlevere de to fengslede medlemmene av B-gjengen. Hvis det skjer, venter straffeforfølgelse i Norge.

Shahid Rasool og en annen norsk statsborger av pakistansk opprinnelse har sittet i det føderale fengselet i Natal i Brasil siden mars i år. De tilhører begge den beryktede B-gjengen i Oslo, og de ble tatt med falske pass på vei ut av Brasil.

Rasool er også tiltalt for omfattende hvitvasking av penger ved kjøp og salg av eiendommer i Natal, og i Norge er han ettersøkt for skyteepisoden på Aker Brygge i 2006.

Nå er det opp til norske myndigheter å avgjøre om de to skal utleveres til Norge, hvor de har flere ulike voldssaker hengende over seg. Aftenposten har fått bekreftet at høyesterett i hovedstaden Brasilia tilbyr å utlevere de to fengslede medlemmene av B-gjengen til Norge, men det krever gjensidig behandling av brasilianere i tilsvarende situasjon i Norge.

For øyeblikket finnes det ingen brasilianske statsborgere i norske fengsler. Derfor vil avtalen bare berøre disse to norske statsborgerne. Tilbudet om utlevering ligger i Justisdepartementet, som ennå ikke har svart på tilbudet fra Brasils høyesterett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer