<strong> TILTALT FOR SJU DRAP:</strong>  Sykehuslegen Virginia Soares de Souza ble pågrepet av politiet i Curitiba i Brasil 19. februar i år. Nå er hun tiltalt for drap på sju pasienter, men etterforskes for langt flere mistenkelige dødsfall. FOTO: Henry Milleo/Agencia de Noticias Gazeta do Povo/REUTERS/ NTB Scanpix.
TILTALT FOR SJU DRAP: Sykehuslegen Virginia Soares de Souza ble pågrepet av politiet i Curitiba i Brasil 19. februar i år. Nå er hun tiltalt for drap på sju pasienter, men etterforskes for langt flere mistenkelige dødsfall. FOTO: Henry Milleo/Agencia de Noticias Gazeta do Povo/REUTERS/ NTB Scanpix. Vis mer

Brasiliansk lege kan ha tatt livet av 300 pasienter

Politiet: - Hun ville frigjøre sengeplass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet i Brasil har tatt ut tiltalte mot en kvinnelig sykehuslege for drap på sju pasienter, men mistenjker at hun kan ha tatt livet av hele 300.

Virginia Soares de Souza ga ifølge tiltalen pasientene muskelavslappende medisiner, for deretter å redusere oksygentilførselen slik at de døde av kvelning.

Den 56 år gamle legens motiv var ifølge tiltalen å frigjøre sengeplass ved intensivavdelingen hun ledet på Evangelical Hospital i byen Curitiba, sør i Brasil.

Politiet mener å ha gode beviser for dette, blant annet innhentet ved avlytting av legens telefon.

Sju delaktige De Souza har sittet varetektsfengslet siden februar.

Tre andre leger, tre sykepleiere og en fysioterapeut er også tiltalt for delaktighet i drapene.

Etterforskerne gjennomgår nå journalene til de 1 700 pasienter som i løpet av de siste sju årene har dødd ved sykehuset.

- Vi har alt funnet over 20 tilfeller, og det er nærmere 300 andre som vi nå ser nærmere på, sier etterforskningslederen Mario Lobato.

Drepte 215 pasienter Dersom det viser seg at De Souza har tatt livet av 300 pasienter, vil hun havne høyt på lista over verdens verste seriemordere og blant annet overgå den britiske legen Harold Shipman som ble funnet skyldig i å ha drept 215 pasienter.

Virginia Soares de Souza nekter straffskyld og forsvareren hennes hevder at det ikke foreligger beviser for at hun selv eller noen av hennes medarbeidere har tatt livet av pasienter.

(NTB-Reuters).

<strong> DOKTOR DØD:</strong>  Den privatpraktiserende legen Harold Shipman ble i 2002 dømt for drap på "minst" 215 pasienter i løpet av en 23 års periode. Han ble funnet hengt og død i fengselscella i Yorkshire i 2004. FOTO: BRITISK POLITI/AP/NTB Scanpix.
DOKTOR DØD: Den privatpraktiserende legen Harold Shipman ble i 2002 dømt for drap på "minst" 215 pasienter i løpet av en 23 års periode. Han ble funnet hengt og død i fengselscella i Yorkshire i 2004. FOTO: BRITISK POLITI/AP/NTB Scanpix. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer