Brasiliansk pilot kan ha sett Air France-flyet styrte

Tror han har sett flammer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Fungerende statssjef i Brasil, visepresident José Alencar sier til brasilianske medier at et fly fra det brasilianske flyselskapet TAM, som ankom Brasil tirsdag morgen, kan ha sett hva som skjedde med det savnede Air France-flyet.

- Det finnes en melding, men den er veldig vag, om et fly har fra Brasil - fra TAM- som har sett noe som tok fyr i et område av Atlanterhavet, sa visepresident Alencar til journalister på flyplassen Galeâo i Rio de Janeiro.

Alencar er fungerende president i Brasil mens president Louiz Inácio Lula de Silva er på statsbesøk i El Salvador, og ble sendt av Lula til flyplassen for å møte de pårørende.

- Dette kan være vrakrester fra flyet. Men enda er det umulig å vite. Flyvåpenet vårt leter etter flere og mer grundige opplysninger om dette, sa Alencar, ifølge brasilianske medier som A Folha do Sãu Paulo og O Globo.

I motsatt retning
Flyet var på motsatt kurs av det savnede Air France flyet, da TAM-piloten rapporterer å ha sett «en orange prikk», som han beskriver som flammer.

Observasjonen skal ha skjedd ca 40 minutter etter at Air France-flyet hadde kontakt med flytåret i Brasil for siste gang.

Letearbeidet etter Air France flyet som ble borte på vei fra io de Janeiro til Paris i går har vært svært vanskelig fordi det er stor usikkerhet om hvor det gikk galt.

I går kveld var anslagene for hvor flight AF447 gikk ned på presisjonsnivået hadde presisjonsnivå som «langt fra Brasil» og «ikke så langt fra Afrika».

Søket er nå konsentrert om en sone på noen titalls nautiske mil midt mellom Brasil og Vest-Afrika sier Air France-sjef Henry Gourgeon, ifølge BBC.

VISEPRESIDENT:  Visepresident og fungerende statsleder Jose Alencar møtte pressen etter først å ha truffet pårørende av de savnede i går. Foto: AP Photo/ Ricardo Moraes/Scanpix
VISEPRESIDENT: Visepresident og fungerende statsleder Jose Alencar møtte pressen etter først å ha truffet pårørende av de savnede i går. Foto: AP Photo/ Ricardo Moraes/Scanpix Vis mer

Myndighetene i Senegal opplyste sent i går kveld at de har sett vrakrester i sitt farvann som kan være fra det savnede flyet. Det har imidlertid ikke vært mulig å bekrefte om dette virkelig er det savnede flyet.

Søk med blant annet satellitter, militærfly, helikoptre og marineskip fra flere land har så langt ikke gitt resultater.

228 fryktes omkommet
228 mennesker fryktes omkommet i det som kan bli den verste ulykken i Air Frances 75-år lange historie.

StatoilHydro-ansatte Kristian Berg Andersen (37), er en av tre norske statsborgere som trolig har miste livet.

De to andre savnede nordmennene er en 35- og en 58-åring fra Hordaland. I tillegg er en utenlandsk statsborger i 40-åra, som er født og oppvokst i Hordaland, blant de savnede.

Terror har blitt utelukket som årsak til at flyet forsvant. Klokken 4.14 tirsdag, norsk tid, fløy flyet inn i et område med kraftig tordenvær og turbulens. 4.14 mottok Air France en automatisk melding om en elektrisk feil ved flyet.