Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Brasiliansk politi har drept over 11 000 personer

Politiet likviderer systematisk pågrepne mistenkte i de brasilianske storbyene, og skjuler det som selvforsvar, hevder menneskerettighetsorganisasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Politiet i Rio de Janeiro og São Paulo har drept over 11.000 personer de siste seks årene, hevder menneskerettighets-organisasjonen HRW.

Ifølge en rapport Human Rights Watch la fram tirsdag, likviderer politiet systematisk pågrepne mistenkte i de brasilianske storbyene, og skjuler deretter drapene som selvforsvar.

HRW har i to år gransket påstander om den brutale framferden til politiet i Brasil, og sier de har funnet mengder av bevis som motsier politiets påstander om at ofrene har blitt drept i skuddvekslinger etter å ha gjort motstand under pågripelsene.

Menneskeretts-organisasjonen krever nå at politiet stilles til ansvar for drapene.

Narkorelatert

Til tross for Brasils sterke økonomiske vekst de siste årene, plages mange av landets største byer av vold som ofte er knyttet til narkotikahandel. Politiets voldsomme framferd tolereres ofte, og blir sett på av mange brasilianere som en nødvendighet for å bekjempe den høye kriminaliteten

Menneskerettighetsgrupper mener imidlertid at politiets voldsbruk bidrar til å forverre problemet.

Etterforsker seg selv

I Rio og São Paulo har politiet siden 2003 tatt livet av over 11.000 mennesker, noe som gjør de to byene til noen av verdens farligste steder.

Verst er politiet i Rio. I samtlige av de 1.137 tilfellene der mistenkte personer i fjor ble skutt og drept, hevdet politiet at de hadde gjort motstand under pågripelsen.

HRW påpeker også at det er svært uheldig at det er politiet selv som etterforsker slike hendelser, og at det er årsaken til at nesten ingen polititjenestemenn har blitt stilt til ansvar for sine handlinger.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media