Brasiliansk presidentkandidat alvorlig skadd etter knivangrep

Den brasilianske presidentkandidaten Jair Bolsonaro har blitt knivstukket under et valgkamparrangement. Skadene er alvorlige, ifølge Bolsonaros sønn.

KNIVSTUKKET: Høyrepopulisten Jair Bolsonaro, som stiller som kandidat til presidentvalget i Brasil, ble torsdag skadd i et knivangrep. Foto: AP / NTB scanpix
KNIVSTUKKET: Høyrepopulisten Jair Bolsonaro, som stiller som kandidat til presidentvalget i Brasil, ble torsdag skadd i et knivangrep. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Høyrepopulisten Bolsonaro deltok på et valgmøte i byen Juiz de Fora nord for Rio de Janeiro torsdag da han ble stukket i mageregionen.

Sønnen Flavio Bolsonaro skrev på Twitter først at hans far hadde sluppet unna med et overfladisk sår, og at han hadde det bra.

Senere kom imidlertid en ny Twitter-melding, der sønnen skriver at presidentkandidaten har alvorlige skader på leveren, en lunge og en tarm. Videre skriver han at faren har mistet mye blod.

Angriperen banket opp

Polititalsmann Flavio Santiago bekrefter overfor AP at Bolsonaro ble knivstukket, og at den antatte angriperen er pågrepet. Angriperen, som er navngitt, ble banket kraftig opp av Bolsonaros tilhengere etter angrepet, men det foreligger så langt ingen flere opplysninger, uttaler Santiago.

- Dette er en trist hendelse, heter det i en uttalelse fra president Michel Temer.

Ligger godt an

Det er valg i Brasil 7. oktober, og Jair Bolsonaro ligger foreløpig på andreplass på meningsmålingene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer