Brasils Bolsonaro slaktes: Elendig vaksineplanlegging

Brasil er verdens tredje verst corona-rammede land. Likevel er Bolsonaro-regjeringen seint ute når det gjelder vaksine-bestilling.

IKKE FARLIG: Brasils president Jair Bolsonaro kalte covid-19 for «en liten forkjølelse», og er seint ute når det gjelder bestilling og planlegging for hvordan det folkerike landet skal vaksineres for pandemien. Foto: AFP / NTB
IKKE FARLIG: Brasils president Jair Bolsonaro kalte covid-19 for «en liten forkjølelse», og er seint ute når det gjelder bestilling og planlegging for hvordan det folkerike landet skal vaksineres for pandemien. Foto: AFP / NTB Vis mer
Publisert

Brasils president Jair Bolsonaro møter voldsom kritikk for elendig planlegging når det gjelder å få tak i corona-vaksine, i tillegg til generelt å ha tatt altfor lett på covid-19-pandemien, som han sjøl kalte «en liten forkjølelse», skriver The Guardian.

- Dette viser, igjen, hvor langt unna regjeringen er fra pandemi-virkeligheten. De har ennå ikke skjønt hvor alvorlig situasjonen er, sier Natalia Paternak i Question of Science Institute.

Alt på ett kort

Brasil er inne i sin andre smittebølge, og er på en tredjeplass når det gjelder antall corona-tilfeller, bare forbigått av USA og India.

Nå ønsker landets innbyggere vaksine, men Bolsonaro-regjeringen beskyldes for å ha for tatt for lett på arbeidet med å bestille vaksiner til sine 212 millioner innbyggere.

I stedet for å bestille flere forskjellige typer vaksiner, har Brasil satset nesten alt på Oxford/AstraZeneca-vaksinen.

- Problemet med å satse alt på en vaksine, og ikke forsøke å inngå avtaler med andre firma. AstraZeneca-avtalen (100 millioner doser) er heller ikke nok til å vaksinere hele befolkningen, sier Paternak og fortsetter:

- Brasil har puttet alle eggene i en kurv. Det er absurd.

- Forlatt

Brasilianske aviser har kritisert regjeringen for den manglende vaksinasjonsplanen, ifølge The Guardian.

Avisa Folha de São Paulo skriver at brasilianerne har blitt «forlatt av regjeringen», og at de må se at resten av verden blir vaksinert.

«Presidenten og hans marionett i helsedepartementet har behandlet pandemien med inkompetanse, uærlighet og forsømmelser», fortsatte avisa.

Mer enn 181 000 brasilianere har dødd av covid-19. I tillegg er landet inne i den andre smittebølgen, med over 8000 nye smittetilfeller daglig, viser Worldometer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer