Brasils ekspresident har overgitt seg til politiet

Brasils korrupsjonsdømte ekspresident Luiz Inácio Lula da Silva er i politiets varetekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

72-åringen ble eskortert av flere livvakter gjennom folkemengden utenfor metallarbeidernes hovedkvarter i Sao Bernardo Do Campo like etter midnatt norsk tid. Han satte seg deretter inn i en politibil som skal kjøre han til stasjonen i São Paulo. Deretter skal Lula flys til Curitiba, sør i Brasil, hvor han skal begynne å sone en fengselsstraff på 12 år og en måned for korrupsjon.

Lula forsøkte å overgi seg tidligere på dagen, men ble forhindret av tilhengere. TV-bilder viste kaotiske tilstander der venstreorienterte aktivister samlet seg rundt Lulas bil og blokkerte den eneste utveien da han forsøkte å kjøre av gårde for å overgi seg til politiet.

Arrestordren på den tidligere presidenten ble utstedt kort tid etter at Brasils høyesterett torsdag avviste Lulas begjæring om å slippe fengsel mens ankesakene mot ham pågår. Siden har han oppholdt seg i fagforbundets hovedkvarter.

Lula ble i fjor kjent skyldig i å ha tatt imot en kostbar leilighet fra et entreprenørselskap som ville sikre seg kontrakter på statlige byggeprosjekter. Han er også tiltalt i flere andre korrupsjonssaker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer