Brasils nest verste katastrofe noensinne

803 er døde, og flere hundre er savnet etter jordskred utenfor Rio de Janeiro.

VOLDSOMME SKADER: Jordskred har ført til store ødeleggelser i Brasil. Tusenvis av mennesker har blitt hjemløse som følge av katastrofen. Foto: Reuters
VOLDSOMME SKADER: Jordskred har ført til store ødeleggelser i Brasil. Tusenvis av mennesker har blitt hjemløse som følge av katastrofen. Foto: Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Jordskred og oversvømmelser har herjet et fjellområde utenfor Rio de Janeiro den siste tiden. Det har ført til store ødeleggelser og mange døde. Dødstallene har nå oversteget 800, ifølge de lokale myndighetene.

Katastrofen er nå rangert som den nest verste i Brasils historie ifølge tall fra FN som har blitt publisert i avisen Estado de Sao Paulo. Jordskredene er bare overskygget av et utbrudd av hjernehinnebetennelse i 1974. Da gikk 1500 liv tapt.

Leter etter savnede Og det ser ut til å bli verre. Redningsmannskaper er i full gang med å lete i gjørma etter flere hundre savnede, skriver Reuters.

I Serrana-regionen, som ligger omtrent ti mil fra Rio de Janeiro, kollapset hele åssider forrige uke etter at nedbør som tilsvarer en måned med regn falt på ett enkelt døgn. Det førte til at gjørme og vann braste gjennom det fattige lokalsamfunnet. Biler ble kastet opp på taket av bygninger og begravde hele familier levende.

Minst 200 personer ble registrert savnet tidligere denne uken, noe som tyder på at de endelige tallene kan lande på nærmere tusen døde. De lokale myndighetene har på sin side estimert at rundt minst 300 er savnet etter jordskredene, som også har gjort tusenvis av mennesker til hjemløse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer